MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
E - BOOKS

Διαβάστε δέκα e-books του Αύγουστου Κορτώ, εντελώς δωρεάν

Από το πρώτο, «Το βιβλίο των βίτσιων» μέχρι και τα πιο πρόσφατα, δέκα βιβλία του δημοφιλούς συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ διατίθενται δωρεάν στη διαδικτυακή Ανοικτή βιβλιοθήκη.

Monopoli Team

Ο Αύγουστος Κορτώ, είναι ένας απ’ τους πιο δημοφιλείς νέους συγγραφείς. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά. Στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη μπορείτε να βρείτε δέκα βιβλία του, τα οποία διανέμονται ελεύθερα σε e-books!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShakespeare & Co.: Το διάσημο βιβλιοπωλείο εκπέμπει SOS!12.09.2018

«Ο διάβολος του Στρέφη»

Αθήνα, δεκαετία ’80. Ο αφηγητής, αόρατο σχολιαρόπαιδο, μεγαλωμένο με απάνθρωπες στερήσεις, κουβαλά παντού την αγωνία του μισο-ερειπωμένου σπιτιού του, στους πρόποδες του Στρέφη, όπου αυτός κι η μητέρα του ζουν σε καθεστώς μόνιμου τρόμου – καθώς ο πατέρας-αφέντης γνωρίζει μόνο τη γλώσσα της βίας.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο που στοιχειώνει το ανήμπορο, φοβισμένο αγόρι: γιατί η σκάλα που οδηγεί στο πάνω πάτωμα είναι χτισμένη με τούβλα, και κάθε βράδυ ο διάβολος ξυπνά και κατεβαίνει, μπαίνει στο δωμάτιό του και πλαγιάζει στο κρεβάτι του.

Έτσι, όταν γνωρίζει τη Γιάννα, ένα έφηβο χαμίνι, πέφτει με τα μούτρα σε ολοένα μεγαλύτερες αποδράσεις, ανακαλύπτοντας μια πόλη γεμάτη θαυμαστές κόχες κι αθέατους ανθρώπους. Όμως το σπίτι, τα φαντάσματα στο πάνω πάτωμα, ο διάβολος – όλα τον καλούν, οδηγώντας τον αναπόδραστα στην τελική αναμέτρηση.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Ο Δαιμονιστής»

Δεν μπορώ να σας πω τ’ όνομά μου, γιατί δεν έχω όνομα.
Είμαι γόνος μιας αρχαίας ράτσας. Είμαι δαιμονιστής.
Κι αυτή είναι η ιστορία μου.

Οι μύθοι λένε πως οι πρώτοι μας πρόγονοι γεννήθηκαν από την ένωση μιας παρθένας, ταγμένης στον Θεό των Εβραίων, με τον Ασταρώθ, τον δαίμονα της ερωτικής δυσπραγίας. Και καθώς η ένωση αυτή θεωρήθηκε μίασμα, τόσο για το Παλάτι του Γιαχβέ όσο και για τα Δαιμονικά Ανάκτορα, τα παιδιά που γεννήθηκαν ήταν καταραμένα. Ήταν οι πρώτοι δαιμονιστές.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Ο έρωτας στα χρόνια της γκαρσονιέρας»

Ο Ντύλαν είναι απ’ τους «τυχερούς» που ξυπνάει στις 5 για 600€. Ζει σε μία γκαρσονιέρα 28 τετραγωνικών με κάτι κατσαρίδες «τόσες» με το συμπάθιο. Καθημερινά χαζεύει τις σέξι σέλφι της Ρίτας στο Instagram∙ το λες και «έχει φάει κόλλημα» και αν ήταν Ινδιάνος, τ’ όνομά του θα ’ταν: Εκεί Που Πάνε Οι Καύλες Για Να Πεθάνουν. Η Ρίτα είναι μια τριαντάρα στριμωγμένη σε λίγα τετραγωνικά, συχνά σκέφτεται τον πρώην της και το ρετιρέ στου Παπάγου και το χάλι της πάει συνεχώς πιο κάτω. Τα φέρνει δύσκολα ακόμα και για το φαγητό της ημέρας, αλλά ζει τη ζωή μιας φανταστικής φραγκάτης περσόνας που εντυπωσιάζει με τις χαριτωμένες πόζες της μέσω του προφίλ της, τους δεκάδες χιλιάδες followers. Η Φάμκε – άλλοτε παιδί των λουλουδιών – κολακεύεται να λέει πως το έκανε κάποτε με τον Μπομπ Ντύλαν. Μετά το θάνατο του ανδρός της «φιλόξενη στο sex», επικοινωνεί μέσω facebook με έναν πνευματιστή που τα οικονομάει γερά με τις «μεταφυσικές παπαριές» του. Ο Φαίδρος ψαρεύει μοναχικές γυναίκες που έχουν ανάγκη τις παρηγορητικές θεωρίες του περί μετεμψύχωσης.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Ο γιος της Τζοκόντα»

Δεν είμαι γυναίκα. Δεν είμαι μητέρα. Όμως είμαι η μαμά όλων σας. Μη με ρωτάτε γιατί – είναι πολύ μπερδεμένη ιστορία. Εγώ, για να καταλάβετε, έχασα τη μαμά μου όταν ήμουν πολύ μικρός. Και δεν την ξαναείδα ποτέ. Θα μου πείτε, και ποιος βλέπει τους πεθαμένους; Ναι, αλλά εγώ δεν είχα ούτε μια φωτογραφία της. Και κάθε τόσο τη ζητούσα. Μέχρι που διάβασα ένα βιβλίο. Καταραμένα βιβλία, μόνο κακό κάνουν, κάτι ξέρουν τα παιδιά και δεν θέλουν να τα δουν ούτε ζωγραφιστά. Και τώρα; Είμαι, θα μπορούσα να πω, ο πιο διάσημος άνθρωπος στον κόσμο. Κι ωστόσο κανείς δνε ξέρει τ’ όνομά μου. Εμείς, να, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αν με δείτε να περνώ στο δρόμο, θα με σταματήσετε σαν να με γνωρίζετε από παλιά. Και θα μου πείτε για τα παιδικά σας χρόνια. Πως οι φίλες σας σας κορόιδευαν επειδή φορούσατε γυαλιά. Για τον πρώτο σας σύζυγο, για τη μεγάλη σας κόρη που σπουδάζει μακριά και δεν τηλεφωνεί παρά μόνο όταν χρειάζεται χρήματα. Και ξαφνικά θ’ αρχίσετε να κλαίτε, και θα θέλετε να ‘ρθείτε σπίτι μου και να σας φτιάξω κακάο, και αυγά μελάτα, και κοτόσουπα! Κι αν αρνηθώ; Θ’ ανοίξετε ένα τεράστιο στόμα και, σκουπίζοντας τις μύξες σας, θα με φωνάξετε μ’ αυτή τη λέξη, την τόσο απλή κι όμως τόσο σπουδαία. Την ξέρετε, όλοι την ξέρουμε. Εϊναι η πρώτη λέξη που μαθαίνουμε κι αυτή που δεν ξεχνάμε ποτέ.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Το βιβλίο των βίτσιων»

To “Βιβλίο των βίτσιων” δεν είναι αυτό που ο τίτλος σας αφήνει να υποθέσετε. Είναι πολύ χειρότερο, γιατί εκφράζει τις σκοτεινές εκείνες σκέψεις και επιθυμίες που το υποσυνείδητο δημιουργήθηκε για να σας κρύβει. Περιέχει τα διηγήματα: “Μαρσέλ”, “Το παγόβουνο”, “Μαντλέν”, “Ιζαμπέλ”, “Γκιγιόμ και Ρολάν”, “Σταρμπαρίν” και, ως επίμετρο, το κείμενο “Γιατί μας αφορά το έργο του κυρίου Κορτώ”;
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Το πάθος του Κριστιάν ή φωνές από τη χαράδρα»

Η ανώνυμη αφηγήτρια του βιβλίου, μια μεσόκοπη γυναίκα που πάσχει από ακραία αγοραφοβία, ζει κλεισμένη στο σπίτι της για χρόνια. Η μόνη της επαφή με τον έξω κόσμο είναι τα είδη πρώτης ανάγκης που παραγγέλνει τηλεφωνικώς – κι ακόμα και τότε, δεν βγαίνει καν στο κατώφλι της εξώπορτας. Μόνη της συντροφιά το πικρό παρελθόν, που αναμασά ολοένα (σαν φαρμακωμένη μπουκιά που δεν καταπίνεται), κι ο γάτος της ο Μικελάντζελο. Μια κατάδυση στην άβυσσο του νου και της ψυχής, ένα άγριο παραμύθι για τη μάχη με το άγνωστο σκοτάδι του εαυτού.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Ο Εξωγήινος της Διπλανής Πόρτας»

Ο αφηγητής της ιστορίας είναι ο Τάκης, ένας γεράκος κατάμονος και παραιτημένος απ’ τη ζωή. Ένα βράδυ δέχεται την αναπάντεχη επίσκεψη ενός φιλικού εξωγήινου, ο οποίος έχει χάσει τον δρόμο του και βρίσκεται στη Γη χωρίς δυνατότητα επιστροφής στον μακρινό του κόσμο κι ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να υιοθετήσει τον αλλοπρόσαλλο αυτό μουσαφίρη…
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Η λαιμαργία»

Κι επειδής μέρες που ‘ναι όλοι μας ενδίδουμε στο θανάσιμο αμάρτημα της λαιμαργίας, τσακώστε ένα μυθιστορηματάκι χαζοχαρούμενο, γραμμένο το χειμώνα του ’99, με τίτλο ‘Η λαιμαργία’. (Καταναλώστε υπεύθυνα, καθ’ όσον τυγχάνει κι ολίγον σίχαμα. All rights je m’en fous), γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του ανέκδοτου αυτού έργου.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Ραμπαστέν»

Ίσως σε κάποια στοιχειωμένη γωνιά της πραγματικότητας ένα αγόρι που το λένε Ραμπαστέν να υφίσταται τις πληγές ενός Μεσσία, ενός αληθινού μη ανθρώπου χωρίς άλλο σκοπό από το να οδηγείται στα τυφλά από τη μοίρα. Ένα σκοτεινό ερωτικό παραμύθι για το πάθος που γεννιέται και γίνεται ασυμβίβαστο με τη ζωή.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

«Το τετράγωνο»

Ένα μεσήλικο ζευγάρι ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή φοιτήτρια -την ίδια όμως φοιτήτρια που ένας άλλος, ανώνυμος και άφυλος για εκείνην επιστολογράφος πολιορκεί συγχρόνως με παθιασμένα ερωτικά σημειώματα. Μεσ’ από την ιστορία τους μπορείτε να κοιτάξετε κατά πρόσωπο σ’ έναν καθρέφτη. Έναν καθρέφτη που αντανακλά εσάς, τις επιθυμίες σας, ή ανθρώπους σαν εσάς, με επιθυμίες σαν τις δικές σας. Πάνω απ’ όλα ωστόσο το βιβλίο αυτό είναι ένα μουσικό έργο, που οι τέσσερις οργανοπαίχτες του, αισθητικά και αισθησιακά, πασχίζουν να ανιχνεύσουν τη δαιμονική σύμπτωση που οι άνθρωποι αποκαλούν έρωτα.
Βρείτε το βιβλίο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 160 online εκδηλώσεις στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία