Gitanjali Rao: Η Αντζελίνα Τζολί παίρνει συνέντευξη από το “Παιδί της Χρονιάς” του περιοδικού TIME
Μία 15χρονη επιστήμονας και εφευρέτρια, που μεταξύ άλλων ανέπτυξε μία εφαρμογή για το cyberbullying, ονομάστηκε το “Παιδί της Χρονιάς” από το περιοδικό TIME και η Αντζελίνα Τζολί της πήρε συνέντευξη.
Το “Παιδί της Χρονιάς” από το περιοδικό TIME για το 2020 είναι η Gitanjali Rao, μία 15χρονη επιστήμονας και εφευρέτρια από το Ντένβερ του Κολοράντο. Η Rao έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μία σειρά από τομείς, όπως είναι μία συσκευής που μπορεί να αναγνωρίσει το πόσιμο νερό, αλλά και μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσει συμπεριφορές cyber bullying. Η περσινή νικήτρια ήταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Η 15χρονη δήλωσε ότι ελπίζει να εμπνεύσει τους άλλους να ονειρευτούν ιδέες που “θα λύνουν τα προβλήματα του κόσμου”.
Η Rao επιλέχθηκε ανάμεσα σε 5 χιλιάδες υποψηφίους από μία ειδική επιτροπή, που περιλάμβανε νέους ανθρώπους, καθώς και τον παρουσιαστή Trevor Noah. Μαζί με τους υπόλοιπους 4 φιναλίστ θα τιμηθεί τηλεοπτικά την επόμενη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.
Όσα δήλωσε η Gitanjali Rao στην Αντζελίνα ΤζολίΓια την ανάδειξή της μίλησε με την ηθοποιό και ανθρωπίστρια Αντζελίνα Τζολί, η οποία της πήρε συνέντευξη για το περιοδικό TIME.
Όταν η ηθοποιός την ρώτησε αν την επηρεάζει ο ανδροκρατούμενος τομέας των επιστημών, η Rao απάντησε: “Δεν μοιάζω με τον τυπικό επιστήμονα. Στην τηλεόραση βλέπω μόνο μεγαλύτερους, συνήθως λευκούς άντρες ως επιστήμονες. Είναι περίεργο για εμένα το πώς οι άνθρωποι έχουν σχεδόν αναθέσει ρόλους ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το χρώμα του δέρματος. Από προσωπική εμπειρία δεν είναι εύκολο να μη βλέπεις κάποιον σαν εσένα. Οπότε θέλω να περάσω το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε μπορείς κι εσύ και όλοι”.
Φυσικά, η 15χρονη εφευρέτρια μίλησε στην Τζολί και για την πρωτοποριακή εφαρμογή της που καταπολεμά το cyberbullying. “Πρόκειται για μία υπηρεσία που ονομάζεται Kindly η οποία μπορεί να ανιχνεύσει συμπεριφορές cyberbullying σε ένα πρώιμο στάδιο, βασισμένο σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Άρχισα να καταγράφω μερικές λέξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν κακοποιητικές και η μηχανή άρχισε να αναγνωρίζει λέξεις που ήταν παρόμοιες. Έτσι, όταν γράφεις μία λέξη ή φράση, μπορεί να καταλάβει αν είναι bullying και σου δίνει την ευκαιρία να την επεξεργαστείς ή να την στείλεις έτσι όπως είναι. Ο στόχος δεν είναι η τιμωρία. Αντιθέτως, σου δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτείς τι λες για να ξέρεις τι να κάνεις την επόμενη φορά” απάντησε σε σχετική ερώτηση της ηθοποιού.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.