Quiche lorraine από το food blog Cookbloggr
Νόστιμη quiche lorraine με υπέροχη, τραγανή ζύμη και πλούσια γέμιση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει(περίπου 350γρ)
- 90ml γάλα
- 110ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ κοφτή αλάτι
- 1 κ.γ μπέικινγκ
- 1 κρόκο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 3 φέτες μπέικον
- 200 γρ. κοτόπουλο
- 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης
- αλάτι-πιπέρι
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 250 γρ. mix τυριών τριμμένων
Για τη ζύμη: Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικινγκ σε ένα μπολ ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικινγκ αφού τα έχετε κοσκινίσει και ανακατέψει μαζί. Θέλουμε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστική. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την τοποθετείτε στην ταρτιέρα αφού την έχετε αλείψει με βούτυρο και αλεύρι. Τοποθετείτε για 1 ώρα στο ψυγείο, ενώ παράλληλα ετοιμάζετε την γέμιση.
Για τη γέμιση:
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά,το μπέικον και το λουκάνικο. Αλατίζετε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να αφρίσουν, συνεχίζετε προσθέτοντας το γιαούρτι, το κοτόπουλο, το μείγμα της κατσαρόλας και τα μπαχαρικά. Στο τέλος προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο, στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 40-50 λεπτά. Με ένα μαχαίρι ελέγχετε την τάρτα. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.