MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Cheesecake πραλίνας-καφέ από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

Ένα υπέροχο cheesecake, με τραγανή βάση μπισκότου και απολαυστική κρέμα πραλίνας-καφέ στη μέση, καλυμμένο με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.

Monopoli Team

Υλικά (για τη βάση)
  • 250 γρ. μπισκότα oreo 
  • 30 γρ.  βούτυρο αγελαδινό  

Για την κρέμα πραλίνα καφέ
  • 1 κιλό πραλίνα φουντουκιού  
  • 1 κιλό κρέμα τυριού  
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 80 γρ. κόκκους καφέ εσπρέσο  
  • 8 γρ. νεσκαφέ σε σκόνη  
  • 10 γρ. ζελατίνη 

Για τη γκανάζ
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα  
  • 100 γρ. κρ. γάλακτος με 35% λιπαρά  

Για το στόλισμα
  • καραμελωμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Για τη βάση του cheesecake
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.  
  • Σπάτε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.  
  • Στρώνετε τα μπισκότα σε αποσπώμενη φόρμα (22 εκ.) πιέζοντας τα με τη ράχη ενός κουταλιού.  
  • Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.  

Για την κρέμα του cheesecake
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα μαζί με την πραλίνα και χτυπάτε με το φτερό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ταυτόχρονα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τους κόκκους καφέ και το νες καφέ σκόνη για 5 λεπτά περίπου από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός.
  • Βάζετε σε ένα μπολάκι παγωμένο νερό και παγάκια και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
  • Σουρώνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε τη ζελατίνη  που έχει μαλακώσει αφού την στίψετε πολύ καλά και ανακατεύετε να λιώσει.
  • Αφήνετε να κρυώσει τελείως το μείγμα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα της κρέμας γάλακτος  ρίχνετε σταδιακά στην κρέμα τυρί πραλίνα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
  • Αδειάζετε το μείγμα τυριού πραλίνας καφέ στη βάση των μπισκότων και τοποθετείτε στο ψυγείο για να παγώσει τουλάχιστον για 3 ώρες.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζετε την γκανάζ.

Για τη γκανάζ
  • Σπάτε σε κομματάκια τη σοκολάτα μέσα σένα γυάλινο μπολ και ρίχνετε καυτή την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε λίγα λεπτά και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.  
  • Ρίχνετε σιγά σιγά (αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) τη γκανάζ επάνω στο παγωμένο cheesecake πραλίνα καφέ και βάζετε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.  
  • Όταν πρόκειται να σερβίρετε ανοίγετε με προσοχή την αποσπώμενη φόρμα (με ένα μαχαίρι περιστρέφετε γύρω γύρω το δαχτυλίδι της φόρμας για να την βοηθήσετε να ανοίξει)  και στολίζετε με καραμελωμένα αμύγδαλα ή φουντούκια. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ πορτοκάλι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές