MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

ΚΠΙΣΝ: Νέο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2021

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ΚΠΙΣΝ και το Δειπνοσοφιστήριον δημιουργούν ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας διεθνών προδιαγραφών.

Monopoli Team

Ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την απαράμιλλη ποιότητα, το ΚΠΙΣΝ και το Δειπνοσοφιστήριον, με την υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δημιουργούν έναν γαστρονομικό προορισμό που εναρμονίζεται με τις αξίες και τον χαρακτήρα του ΚΠΙΣΝ.

H ιδέα για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εστιατορίου στο ΚΠΙΣΝ έρχεται να ολοκληρώσει το όραμα του ΙΣΝ για το ΚΠΙΣΝ, το οποίο αποτελεί έναν δημόσιο χώρο παγκόσμιας εμβέλειας αλλά και πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Οι συντελεστές του νέου γαστρονομικού προορισμού

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε σχετικά: «Μένοντας πιστοί στο όραμα αλλά και αντάξιοι του κύρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, το Δειπνοσοφιστήριον και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, τη δημιουργία ενός γαστρονομικού προορισμού διεθνών προδιαγραφών». 

«Ενός εστιατορίου που θα αποτελέσει ένα μοναδικό σύμβολο χώρου εστίασης στα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει το ΚΠΙΣΝ στους δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο. Το νέο εγχείρημα, από την αρχιτεκτονική του υπόσταση έως τη γευστική ταυτότητά του, θα γίνει πραγματικότητα μέσα από την αγαστή συνεργασία κορυφαίων επαγγελματιών. Με ομαδικό πνεύμα, πρωτοποριακή σκέψη, άρτια τεχνογνωσία και, κυρίως, εξέχουσα δημιουργικότητα, θα εμπλουτίσουν την ήδη ξεχωριστή εμπειρία των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ: Εορταστική συναυλία σε ζωντανή μετάδοση από το ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Το οικολογικό όραμα και οι σχετικές δράσεις

Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς από κάθε σημείο της χώρας θα εφοδιάζουν την κουζίνα με αυθεντικά πρωτότυπα και σπάνια υλικά, με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα. 

Στον χώρο του εστιατορίου θα φιλοξενούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εργαστήρια μέσω των οποίων θα προάγονται έννοιες όπως βιωσιμότητα, αειφόρος ανάπτυξη και ορθή διαχείριση φυσικών πόρων. Παράλληλα θα προσφέρονται σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.  

Το νέο εστιατόρια στο ΚΠΙΣΝ

Οι διεθνείς προδιαγραφές του εστιατορίου

H Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλλη Ανδριοπούλου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η γαστρονομία αποτελεί σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού και το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έρχεται να συμπληρώσει την ταυτότητα του ΚΠΙΣΝ ως ένα διεθνές πολιτιστικό τοπόσημο».

Με φιλοσοφία, που εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, εστιάζει στην ποιότητα, την αξιοπιστία και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνογνωσίας, το Δειπνοσοφιστήριον θα επισφραγίσει αυτό το νέο εγχείρημα. Το Δειπνοσοφιστήριον υιοθέτησε με ενθουσιασμό το όραμα του ΙΣΝ και του ΚΠΙΣΝ και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που θα προσελκύσει τους foodies και τους gastro travellers όλου του κόσμου.

Ο σεφ και το νέο bar concept

Επικεφαλής σεφ θα αναλάβει  ο Θάνος Φέσκος, μέχρι πρότινος Assistant Head Chef στο βραβευμένο με τρία Michelin εστιατόριο «Geranium» στη Δανία. Έχει εντρυφήσει στον δυναμισμό και την πρωτοπορία της σκανδιναβικής κουζίνας, ενώ παράλληλα παραμένει λάτρης της ελληνικής κουζίνας και βαθύς γνώστης της local και farm to table προσέγγισης. Θα τον πλαισιώνει ομάδα R & D (Έρευνας και Ανάπτυξης), που θα καθοδηγεί ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, με σχετική προηγούμενη εμπειρία στο 3 αστέρων «Maaemo» του Όσλο και στο εστιατόριο «Under» επίσης στη Νορβηγία.

Επιπροσθέτως, εντός του εστιατορίου θα δημιουργηθεί και ένα νέο bar concept, με την αποκλειστική συνεργασία του Θάνου Προυναρού και της ομάδας τoυ Baba Au Rum

Το Δειπνοσοφιστήριον

Ο Τάκης Χριστοφιλέας, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Δειπνοσοφιστήριον, αναφορικά με αυτό το εγχείρημα, υπογράμμισε πως: «Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας τιμά ιδιαίτερα. Δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία».

ΚΠΙΣΝ

Η αρχιτεκτονική του χώρου

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Αrchitects. Με τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα ως αφετηρία για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του εστιατορίου, που θα βρίσκεται στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η πρόταση βρίσκεται σε άμεση αρμονία με τον σχεδιασμό του ΚΠΙΣΝ και σεβασμό προς το όραμα του Renzo Piano. Σε ένα κέντρο πολιτισµού που συμπυκνώνει βιώματα και ατμόσφαιρες, ο σχεδιασμός προσεγγίζει την ελληνικότητα µέσα από τη σύγχρονη τέχνη, τη µουσική και τη γαστρονοµία. Έννοιες που υπάρχουν στο μυαλό όλων, συνειδητά ή όχι, μέσα από μνήμες αρχιτεκτονικών δομών, μέσα από ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και ατμόσφαιρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE TV: Τρεις σειρές, τρεις ταινίες κι ένα μιούζικαλ για το…Christmas countdown12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο snfcc.org και στα social media @SNFCC.

Περισσότερα από Γεύση