Το αξιοσημείωτο είναι πως αρχικά υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη ως ύλη, όχι τόσο βρώσιμη αλλά…βιώσιμη, αφού οι Αζτέκοι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τους κόκκους του κακάο ως μέσο συναλλαγής, ενώ όταν έφτασε στην Ευρώπη έγινε δημοφιλής στους πλούσιους και αριστοκρατικούς κοινωνικούς κύκλους.
Ωστόσο, αυτή η “γαστριμαργική εμμονή” μικρών και μεγάλων απειλείται προς εξαφάνιση, αφού οι παραγωγοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2030 θα υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια τόνους.
Πριν εξαντληθούν, λοιπόν, εντελώς τα αποθέματα, διαβάστε 10 πράγματα που, ίσως, δεν γνωρίζατε γι’ αυτό το γλυκό “μαύρο χρυσό”, απολαμβάνοντας παράλληλα – τι άλλο; Λίγη σοκολάτα…
Στις ασπρόμαυρες παλιές ταινίες του κινηματογράφου, το σοκολατένιο σιρόπι ήταν ότι πιο ιδανικό για την προσομοίωση αίματος. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ στη διαβόητη σκηνή του ντουζ στην ταινία Ψυχώ, είχε χρησιμοποιήσει σιρόπι σοκολάτας προκειμένου να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του αίματος.
Οι ΗΠΑ καταναλώνουν το 50% της σοκολάτας παγκοσμίως, το οποίο κοστίζει πάνω από 3 δισ. λίρες, με τους Ευρωπαίους να “πέφτουν” στη δεύτερη θέση με ποσοστό περίπου 40%. Ωστόσο, το ρεκόρ κατανάλωσης σοκολάτας ανά άτομο κρατούν, συγκεκριμένα, οι Ελβετοί, με 240 μπάρες τον χρόνο έκαστος.
Διαβάστε περισσότερα facts εδώ.