MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Sotheby’s: Το απίστευτο ποσό που δόθηκε σε δημοπρασία για πίνακα του Σάντρο Μποτιτσέλι

Ένας πίνακας του διάσημου ζωγράφου της Αναγέννησης, Σάντρο Μποτιτσέλι, πουλήθηκε στην συγκλονιστική τιμή των 92,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.

Monopoli Team

Ένας μικρός πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλι πουλήθηκε, σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, έναντι του ποσού των 92,2 εκατομμυρίων δολαρίων – τιμή ρεκόρ για έργο του διακεκριμένου ζωγράφου! Υπενθυμίζεται πως η υψηλότερη τιμή έως τώρα, για πίνακα του Μποτιτσέλι, ήταν τα 10,4 εκατ. δολάρια που δόθηκαν για το έργο «Η Παρθένος με το Θείο Βρέφος και τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή» το 2013.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Ο πίνακας που απεικονίζει έναν νεαρό ευγενή άνδρα να κρατάει μια εικόνα, εκτιμάται να δημιουργήθηκε γύρω στο 1475 και ανήκε μέχρι πρόσφατα στον δισεκατομμυριούχο στον χώρο των ακινήτων, Σέλντον Σόλοου, ο οποίος είχε αγοράσει το έργο έναντι των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Christie’s το 1982.

Το έργο διεκδικούσαν δύο συλλέκτες στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Τελικά κατακυρώθηκε από τον συλλέκτη που πρόσφερε 80 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία θα προστεθούν τα τέλη του πλειστηριασμού και η προμήθεια του οίκου δημοπρασιών. Ο οίκος δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του αγοραστή.

Με πληροφορίες από theguardian.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSecret Garden: Ηχητικές ιστορίες μαύρων γυναικών σε μία εγκατάσταση online στο Sundance Film Festival12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά