MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μους σοκολάτας με φυστικοβούτυρο από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

Για τους λάτρεις της σοκολάτας σε συνδυασμό με το φυστικοβούτυρο, αυτό είναι το ιδανικό γλυκό για την ημέρα του Βαλεντίνου.

Monopoli Team

Υλικά:
  • 220 γρ.φρέσκο γάλα
  • 100 γρ.φυστικοβούτυρο
  • 500 γρ.κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 5 φύλλα ζελατίνη

Για την επικάλυψη:
  • Κεράσια ή φράουλες ψιλοκομμένα
  • Φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να μαλακώσουν.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει.
  • Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ μαζί με το φυστικοβούτυρο.
  • Όταν είναι έτοιμο το γάλα το ρίχνουμε μέσα στις σοκολάτες μαζί με τη ζελατίνη, αφού πρώτα τη στίψουμε πολύ καλά.
  • Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε τη σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας με μια μαρίζ με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Γεμίζουμε με τη μους σοκολάτας ένα μπολ παγωτού και γαρνίρουμε με κεράσια ή φράουλες κομμένα σε κομματάκια και φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές