Χοιρινές μπριζόλες με sause BBQ από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου
Η Τσικνοπέμπτη έφτασε κι εμείς θα την «τιμήσουμε» με αυτήν τη λαχταριστή συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με sause BBQ.
6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο
Για το μαρινάρισμα:- Ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
- 1 δοντάκι σκόρδο
- Κόκκους από διάφορα πιπεριά (μαύρο, κόκκινο, πράσινο)
- 500 γρ. ντομάτες
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- 200 γρ. ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. μπαλσαμικό ξίδι μαύρο
- 100 γρ. λευκή ζάχαρη
- 20 γρ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι τη μέση νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τις ντομάτες(αφού τις χαράξουμε σταυρωτά στη βάση τους) για 3 λεπτά και στη συνέχεια τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια.
Τις ξεφλουδίζουμε ,βγάζουμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε!!!
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πάπρικα μέχρι να βγάλει τα υγρά του.Στη συνέχεια σβήνουμε με το μπαλσαμικό ξίδι και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες (χωρίς σπόρια και φλούδα πολύ ψιλοκομμένες ) μαζί με τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια την περνάμε από το μπλέντερ να γίνει σαν κρέμα.
Εκτέλεση για τις μπριζόλες:Τοποθετούμε τις μπριζόλες μέσα σε ένα βαθύ πυρέξ και ρίχνουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να βραχούν οι μπριζόλες και από τις δυο μεριές και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη βάζοντας το πυρέξ στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τις μπριζόλες σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και από τις δύο μεριές.
Εναλλακτικά τις ψήνουμε στα κάρβουνα αφού κάθε λίγο τις περνάμε με ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές για να μην καούν.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τηγανιτές πατάτες, sause BBQ και παγωμένη μπύρα ή λευκό ξηρό κρασί.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.