ΣΥΝΤΑΓΗ
Burger με μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά από το Cookbloggr
Τσικνοπέμπτη σήμερα και τη…γιορτάζουμε διαφορετικά, φτιάχνοντας ένα πολύ αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους!
Monopoli Team
04.03.2021
Υλικά για τον κιμά:
- 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
- 250 γρ χοιρινό κιμά άπαχο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.σ μπαλσάμικο ξίδι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 ψωμάκια μπριός μπέργκερ
- Μπέικον
- Ντομάτα σε φέτες
- Μαρούλι
- Μαγιονέζα
- Κέτσαπ-μουστάρδα
- Μπάρμπεκιου σως
- Πίκλες αγγουριού
- 3 φέτες τσένταρ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά.
Σε τηγάνι σχάρα ψήνουμε το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε και προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε.
Όταν είναι έτοιμα κ εκείνα προσθέτουμε από πάνω το τσένταρ και το μπέικον να λιώσει ίσα ίσα το τσένταρ και μεταφέρουμε στο ψωμάκι αφού έχουμε τοποθετήσει μαγιονέζα.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο καραμελωμένο χρώμα περίπου 5 λεπτά.
Συνθέτουμε το μπέργκερ μας με τα υλικά της επιλογής μας.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ μανταρινιού με γλάσο λευκής σοκολάτας από το Cookbloggr12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Ράμι Μάλεκ: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία του Λος Άντζελες