MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DIGITAL ART

Εντυπωσιακά μπάνια από διάσημους πίνακες «ζωντανεύουν» και γίνονται έμπνευση για το σπίτι μας

Ψηφιακοί καλλιτέχνες «ζωντανεύουν» τα μπάνια από έξι διάσημους πίνακες, αποδίδοντάς τα με τόση λεπτομέρεια ώστε να μοιάζουν σαν πραγματικά.

Monopoli Team

Οι παρακάτω έξι πίνακες αποτυπώνουν το στιλ, το ύφος και τη γενικότερη ατμόσφαιρα ενός μπάνιου που επικρατούσε τη στιγμή που αυτοί δημιουργήθηκαν. Κάποιοι αποδίδουν αρκετά σουρεαλιστικά την εικόνα ενός μπάνιου, θέλοντας να διηγηθούν μία ιστορία. Άλλοι ήθελαν απλώς να αποτυπώσουν την εικόνα του μία συγκεκριμένη εποχή.

Η εταιρεία Qssupplies συνεργάστηκε με έναν designer με σκοπό να αναδημιουργήσει έξι διάσημους πίνακες, δίνοντας μία πιο «φρέσκια» πνοή στο ύφος και το στιλ τους. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν να αποτυπώσουν με τόση ακρίβεια αλλά και λεπτομέρεια την εικόνα τους, βοηθώντας μας να φανταστούμε πώς θα έμοιαζαν αυτά τα μπάνια αν υπήρχαν πραγματικά σήμερα. Την ίδια στιγμή προσπάθησαν να διατηρήσουν το αρχικό στιλ και τη διάθεση του πρωτότυπου πίνακα. Ένα είναι το σίγουρο: Αυτές οι ψηφιακές απεικονίσεις μάς δίνουν την απόλυτη έμπνευση για να ανανεώσουμε το δικό μας μπάνιο στο σπίτι, παίρνοντας έμπνευση από την Τέχνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑInterior Design: Πόσο έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια και ποιο είναι το μέλλον;12.09.2018

Perkins Harnly, Bathroom (1935)

Πηγή: nga.gov/collection/art-ob ject-page.19847.html

Ο ζωγράφος Perkins Harnly που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, δημιούργησε τον παραπάνω πίνακα, αποδίδοντας με τρομερή λεπτομέρεια και ρεαλισμό τον εσωτερικό χώρο ενός κομψού και βικτωριανού τύπου μπάνιου.

Fernando Botero, The Bathroom (1932)

Πηγή: https://www.christies.co m/en/lot/lot-6204451

Ο Fernando Botero ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο στυλ του, που απέχει πολύ από τον ρεαλισμό, αφού ο ίδιος επιλέγει να αποδώσει την πραγματικότητα μέσα από ογκώδεις διαστάσεις των αντικειμένων και ευτραφείς ανθρώπινες μορφές. Εδώ, η φιγούρα και τα έπιπλα του μπάνιου απεικονίζονται με τέτοιο τρόπο, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι πιο αληθινά και οικεία.

Roy Lichtenstein, Bathroom (1961)

Πηγή: https://whitney.org/collection/works/17197

Αυτό το μπάνιο είναι ένα από τα εβδομήντα ασπρόμαυρα έργα που ο ποπ-καλλιτέχνης Lichtenstein δημιούργησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Περιορίζοντας τον εαυτό του στο βιομηχανικό και εμπορικό στυλ των διαφημίσεων και των κόμικς, ο Lichtenstein βρήκε τη δική του «φωνή», παρά την ανωνυμία του έργου του. Το μπάνιο σε αυτήν την ελαιογραφία μπορεί να μην έχει όνομα, ωστόσο έχει «χαρακτήρα».

Το μπάνιο του Lichtenstein αποτελεί την τέλεια έμπνευση για όσους θέλουν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο στυλ σε αυτό, χωρίς όμως να είναι «κραυγαλέο» και να θυμίζει το εσωτερικό μιας γκαλερί!

Carl Larsson, Bathroom Scene, Lisbeth (1909)

Πηγή: https://fineartamerica.co m/featured/bathroom-sc ene-lisbeth-carl-larsson.h tml

Ο Carl Larsson ήταν Σουηδός ζωγράφος που γεννήθηκε το 1853. Στον παραπάνω πίνακα απεικονίζεται η Lisbeth, το τέταρτο από τα οκτώ παιδιά του. Ο Larsson έγινε διάσημος ως ο κατεξοχήν ζωγράφος που αποτύπωνε την οικογενειακή ευτυχία μέσα στα έργα του και έκανε διάσημο το σπίτι στο οποίο ζούσε, το οποίο υπάρχει ακόμα και λειτουργεί ως μουσείο. Στον πίνακα κυριαρχεί το vintage στοιχείο, στη λεπτομέρεια με τους σωλήνες που φαίνονται, στην επιλογή της μπανιέρας και στα χρώματα του τοίχου.

Edvard Munch, Marat in the Bath and Charlotte Corday (1930)

Πηγή: https://munch.emuseum .com/objects/3130/mara t-i-badekaret-og-charlott e-corday

Ο πίνακας απεικονίζει τον νεκρό Jean Paul Marat λίγες στιγμές μετά την δολοφονία του από την Charlotte Corday, στο λουτρό του, ένα έργο επηρεασμένο από το έργο «Ο θάνατος του Μαρά» του Ζακ-Λουί Νταβίντ.

Η απόδοση του μπάνιου από τον Edvard Munch, τον Νορβηγό «πατέρα του εξπρεσιονισμού» μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο μπάνιο, ωστόσο η χρήση του μαρμάρου είναι αυτή που προσθέτει ένα μεγαλείο και μία «καθαρότητα» στον χώρο. Τα πλακάκια στο χρώμα τερακότα αποπνέει ένα πιο ευρωπαϊκό στυλ και αέρα, ενώ η καμπύλη της πόρτας μαλακώνει το «αυστηρό» σκηνικό.

Pierre Bonnard, Nude in Bath (1925)

Πηγή: https://www.tate.org.uk/ art/artworks/bonnard-nu de-in-the-bath-t12611

Ο Γάλλος Pierre Bonnard είναι ο ζωγράφος που θα σας δώσει την απόλυτη έμπνευση για το χρώμα του δικού σας μπάνιου. Ήταν μετα-ιμπρεσιονιστής, με επιρροές από τα ιαπωνικά prints αλλά και το έργο του Paul Gauguin. Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε πως ήταν κατά κάποιον τρόπο «ειδικός» στα μπάνια, καθώς η σύντροφός του Marthe de Méligny έπρεπε να κάνει μπάνιο καθημερινά για ιατρικούς λόγους και την είχε ζωγραφίζει πάνω από 300 φορές εκεί.

Ο Bonnard πειραματιζόταν συχνά με απίθανους, ζωηρούς συνδυασμούς χρωμάτων, όπως αυτοί και στον παραπάνω πίνακα του 1925. Το φωτεινό, με το έντονο μοτίβο χαλάκι του μπάνιου προσθέτει «ζεστασιά» και «χαρακτήρα» στον χώρο. Την ίδια στιγμή η κίτρινη καρέκλα, δημιουργεί μια πινελιά boho. Τέλος, η λεπτή λιλά κουρτίνα και οι απαλοί πράσινοι τόνοι στους τοίχους, δίνουν την αίσθηση πως το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο.

*Credits φωτογραφιών: qssupplies

Διαβάστε περισσότερα εδώ: qssupplies.co.uk.

Περισσότερα από Photo Stories