MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Φωλιές σφολιάτας με κρέμα μελιού και καραμελωμένα αχλάδια από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου

Τραγανές φωλιές σφολιάτας με κρέμα μελιού και καραμελωμένα αχλάδια: Μία συνταγή που κερδίζει από γεύση αλλά και…εμφάνιση!

Monopoli Team

Υλικά για τις φωλιές:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλύκα
  • 120 γρ.βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα μελιού:
  • 480 γρ. φρέσκο γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 40 γρ. κρέμα μελιού melia.honey
  • 3 κρόκους αυγών
  • 45 γρ. κόρν φλάουρ
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • Λίγη σκόνη κανέλας
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τα καραμελωμένα αχλάδια:
  • 40 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 500 γρ. αχλάδια Φέτελ
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε από το βράδυ στη συντήρηση το φύλλο κρούστας.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 15×15 εκ..

Παίρνουμε 4 φύλλα κρούστας τα βουτυρώνουμε με ένα πινελάκι πολύ καλά και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.

Πιάνουμε και τα 4 μαζί και τα βάζουμε σε βουτυρωμένες θήκες σιλικόνης να σχηματιστεί μια φωλίτσα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Όταν κρυώσουν καλά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε επάνω σε σχάρα.

Εκτέλεση για την κρέμα μελιού:

Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την βανιλίνη να βράσουν.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι με το γάλα από την φωτιά λίγο πριν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στα αυγά, ενώ παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα (όπως κάνουμε το αυγολέμονο).

Ενώνουμε τα δύο υλικά μέσα στο κατσαρολάκι και βάζουμε στη φωτιά να δέσει η κρέμα. Όταν βγάλει φουσκάλες είναι έτοιμη. Αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο,την κρέμα μελιού, μια πρέζα αλάτι και την κανέλα  και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα μελιού.

Αδειάζουμε σε γυάλινο μπολ και σκεπάζουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη (η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην επιφάνεια της κρέμας).

Όταν κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ιδανικά ένα βράδυ.

Εκτέλεση για τα καραμελωμένα αχλάδια:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τις φλούδες και τα σπόρια  και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια  προς χαμηλή φωτιά  το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Ρίχνουμε τα αχλάδια και τον αστεροειδή γλυκάνισο με το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά .

Αφήνουμε να δέσουν τα αχλάδια  για 10 -15 λεπτά και να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Μοντάρισμα γλυκού:

Τοποθετούμε τις φωλίτσες σε πιατέλα.Χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα μελιού  από το ψυγείο να αφρατέψει την βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τις φωλίτσες και από πάνω βάζουμε καραμελωμένα αχλάδια και σερβίρουμε.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡαβανί από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Περισσότερα από Χωρίς κατηγορία