Ημισφαίριο με μους μαστίχας και κρέμα από φιστίκι Αιγίνης από την food blogger Mrs Olivespoon
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή, που συνδυάζει μοναδικά τη γεύση της μαστίχας και το φιστίκι Αιγίνης και να είστε σίγουροι πως η απόλαυση είναι δεδομένη.
- 200γρ. κουβερτούρα λευκή
- 5 δάκρυα μαστίχας
- 350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 12 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 60 ml παγωμένο νερό
- 150 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 75 ml νερό
- 150 γρ. ζάχαρη λευκή
- 150 γρ. γλυκόζη
- Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 120 γρ. άλειμμα φιστίκι Αιγίνης
- 12 μπισκότα
Σε φόρμα ημισφαίριο βάζουμε μια δόση σε κάθε φορμάκι από το άλειμμα φιστικιού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 ώρες περίπου μέχρι να παγώσει εντελώς.
Πάμε να ετοιμάσουμε τη μους στη συνέχεια. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα 150ml κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει την αδειάζουμε στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
Παράλληλα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος την χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι ούτε σφιχτή ούτε πολύ αραιή.
Την ενσωματώνουμε στο μείγμα κουβερτούρας με απαλές κινήσεις και ρίχνουμε μέσα τα δάκρυα μαστίχας που έχουμε κάνει σκόνη. Την βάζουμε για 1,5-2 ώρες στο ψυγείο με το μπολ για να ξεκινήσει να σφίγγει.
Γεμίζουμε τη μους μας σε κορνέ. Αφού αφαιρέσουμε τις φόρμες από το παγωμένο άλειμμα φιστικιού και τις καθαρίσουμε γεμίζουμε προσεκτικά τα φαρμάκια με τη μους απλώνοντας με μια σπατουλίτσα περιμετρικά σε όλο το φορμάκι. Προσθέτουμε λίγη ακόμα μους και τοποθετούμε το παγωμένο άλειμμα φιστικιού σε κάθε φορμάκι.
Καλύπτουμε με λίγη ακόμα μους και τοποθετούμε το μπισκότο και βάζουμε μια τελευταία δόση μους. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα να παγώσουν πολύ καλά.
Αφού είναι έτοιμα ξεκινάμε με το γλάσο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 60 ml νερό και τη ζελατίνη σε σκόνη κι αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Παράλληλα σε μια δοσομετρική κανάτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα τη κουβερτούρα και το μπολάκι με τη ζελατίνη.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και τα 75 ml νερό.
Αφήνουμε να βράσει και μόλις φτάσει τους 100 βαθμούς αποσύρουμε και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του για να ενσωματώσουμε με τα υλικά στη δοσομετρική κανάτα.
Τέλος προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με ραβδομπλέντερ.
Σε μια σχάρα τοποθετούμε τα παγωμένα ημισφαίρια και αδειάζουμε το γλάσο από πάνω. Αφήνουμε να σταθεί και να παγώσει μόνο του.
Σερβίρουμε απευθείας, είτε τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της food blogger Mrs Olivespoon.