ΣΥΝΤΑΓΗ
Finger από το food blog Food24_skg
Ένα ιδιαίτερο γλυκό, που όπως λέει και το όνομά του, τρώγεται με το χέρι!
Monopoli Team
03.05.2021
Υλικά για το cremeux σοκολάτας με tonka:
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος
- 130 γρ. γάλα
- 45 γρ. κρόκους αυγών
- 20 γρ. γλυκόζη
- 2 γρ. tonka
- 95 γρ. κουβερτούρα 66%
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 γρ. φύλλα ζελατίνης
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε μια κανάτα.
- Τοποθετούμε την ζελατίνη σε παγόνερο να μαλακώσει. Όταν είναι είναι έτοιμη την στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το tonka σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- Μόλις βράσει το μείγμα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Μέσα στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι του 82⁰
- Όταν φτάσει την θερμοκρασία αφαιρούμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την ζελατίνη.
- Περνάμε από σίτα και ρίχνουμε το μείγμα στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.
- Βάζουμε την κρέμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς και ξεκινάμε να χτίζουμε τον πάτο και τα πλαϊνά από την φόρμα σιλικόνης.
- Στον πάτο κάνουμε μια ελαφριά στρώση κρέμας.
- Από πάνω προσθέτουμε την παγωμένη καραμέλα.
- Σκεπάζουμε ξανά με το κρεμέ σοκολάτας ελαφρώς και τέλος τοποθετούμε το κέικ φουντουκιού.
- Τέλος καλύπτουμε το κέικ με ελάχιστη κρέμα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Εάν έχετε καλή κατάψυξη θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος παγώματος.
- Όταν παγώσει ξεφορμάρουμε και περνάμε το γλυκό μας από την επικάλυψη σοκολάτας.
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. γλυκόζη
- 185 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 ½ γρ. φύλλα ζελατίνης
- 65 γρ. βούτυρο
- 1 γρ. ανθό αλατιού
- Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε παγόνερο να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμη την στίβουμε να φύγει το περιττό νερό και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την γλυκόζη με τη ζάχαρη και το αλάτι και κάνουνε καραμέλα μέχρι να αρχίσει να αποκτά ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Μόλις πάρει το απαιτούμενο χρώμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι τους 110⁰
- Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης ώστε να πάρουν σχήμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσουν τις ξεφορμάρουμε.
Υλικά για το κέικ φουντουκιού:
- 145 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 σταγόνες άρωμα φουντουκιού
- 210 γρ. αυγά
- 56 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 45 γρ. ασπράδι αυγού
- 30 γρ. ζάχαρη
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και κάνουμε μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα η μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Το κοιτάμε τακτικά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια ίσα με τις φόρμες σιλικόνης μας.
Υλικά για τον δίσκο στρωμένης σοκολάτας:
- 200 γρ. κουβερτούρα 65%
- Κακάο
- Πούδρα Πορτοκαλιού
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα να φτάσει τους 40C βαθμούς.
- Στον πάγκο μας στρώνουμε σε μια επιφάνεια μεμβράνη. Μόλις η σοκολάτα φτάσει τους 40C βαθμούς την απλώνουμε στον πάγκο μας και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ να κατέβει στους 30⁰C βαθμούς.
- Έπειτα μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε κύκλους σε μια λαδόκολλα.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με κακάο και πούδρα πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του food blog Food24_skg εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη: Επαναπατρίστηκε μαρμάρινη κεφαλή ρωμαϊκών χρόνων
Τα μαύρα ρούχα: Εννέα γυναίκες ερμηνεύουν για εκείνες που τις σκότωσαν γιατί ήταν γυναίκες
Αντιπαράθεση Δήμου Αθηναίων και ΥΠΠΟ για τη συντήρηση του σιντριβανιού Συντάγματος
Αστέρες του Χόλιγουντ στη μικρή οθόνη: 4 σειρές με all-star cast που πρέπει να δεις
Wicked: Μια ταινία για τη γυναικεία φιλία και τη μαγεία, που τελικά υπάρχει
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)