
ΣΥΝΤΑΓΗ
Finger από το food blog Food24_skg
Ένα ιδιαίτερο γλυκό, που όπως λέει και το όνομά του, τρώγεται με το χέρι!

Monopoli Team
03.05.2021
A
A
Υλικά για το cremeux σοκολάτας με tonka:
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος
- 130 γρ. γάλα
- 45 γρ. κρόκους αυγών
- 20 γρ. γλυκόζη
- 2 γρ. tonka
- 95 γρ. κουβερτούρα 66%
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 γρ. φύλλα ζελατίνης
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε μια κανάτα.
- Τοποθετούμε την ζελατίνη σε παγόνερο να μαλακώσει. Όταν είναι είναι έτοιμη την στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το tonka σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- Μόλις βράσει το μείγμα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Μέσα στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι του 82⁰
- Όταν φτάσει την θερμοκρασία αφαιρούμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την ζελατίνη.
- Περνάμε από σίτα και ρίχνουμε το μείγμα στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.
- Βάζουμε την κρέμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς και ξεκινάμε να χτίζουμε τον πάτο και τα πλαϊνά από την φόρμα σιλικόνης.
- Στον πάτο κάνουμε μια ελαφριά στρώση κρέμας.
- Από πάνω προσθέτουμε την παγωμένη καραμέλα.
- Σκεπάζουμε ξανά με το κρεμέ σοκολάτας ελαφρώς και τέλος τοποθετούμε το κέικ φουντουκιού.
- Τέλος καλύπτουμε το κέικ με ελάχιστη κρέμα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Εάν έχετε καλή κατάψυξη θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος παγώματος.
- Όταν παγώσει ξεφορμάρουμε και περνάμε το γλυκό μας από την επικάλυψη σοκολάτας.
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. γλυκόζη
- 185 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 ½ γρ. φύλλα ζελατίνης
- 65 γρ. βούτυρο
- 1 γρ. ανθό αλατιού
- Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε παγόνερο να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμη την στίβουμε να φύγει το περιττό νερό και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την γλυκόζη με τη ζάχαρη και το αλάτι και κάνουνε καραμέλα μέχρι να αρχίσει να αποκτά ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Μόλις πάρει το απαιτούμενο χρώμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι τους 110⁰
- Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης ώστε να πάρουν σχήμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσουν τις ξεφορμάρουμε.

Υλικά για το κέικ φουντουκιού:
- 145 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 σταγόνες άρωμα φουντουκιού
- 210 γρ. αυγά
- 56 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 45 γρ. ασπράδι αυγού
- 30 γρ. ζάχαρη
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και κάνουμε μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα η μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Το κοιτάμε τακτικά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια ίσα με τις φόρμες σιλικόνης μας.
Υλικά για τον δίσκο στρωμένης σοκολάτας:
- 200 γρ. κουβερτούρα 65%
- Κακάο
- Πούδρα Πορτοκαλιού
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα να φτάσει τους 40C βαθμούς.
- Στον πάγκο μας στρώνουμε σε μια επιφάνεια μεμβράνη. Μόλις η σοκολάτα φτάσει τους 40C βαθμούς την απλώνουμε στον πάγκο μας και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ να κατέβει στους 30⁰C βαθμούς.
- Έπειτα μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε κύκλους σε μια λαδόκολλα.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με κακάο και πούδρα πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του food blog Food24_skg εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Νοικιάζετε σπίτι ή φοιτητική κατοικία; Μάθετε αν δικαιούστε την επιστροφή ενοικίου
Κατερίνα Ευαγγελάτου: Αυτή θα είναι η τελευταία θητεία της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Society Uncensored: Μια ανοιχτή συζήτηση για τη δύναμη του ελληνικού ραπ στη Μικρή Σκηνή της Στέγης
Το Τρίτο Στεφάνι – Εγώ η Εκάβη: Μια νέα διασκευή του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή στο Μικρό Γκλόρια
«Η Τέχνη είναι η Γλώσσα μας»: H καμπάνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τα 70 του χρόνια
Μεγάλοι συνθέτες «συναντούν» τον Bach: Ρεσιτάλ πιάνου του Άρη Γραικούση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Το Έργο των Δύο Χαρακτήρων, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατο Φούρνος
Ο Κώστας Χατζής συναντά τη Daniela Χατζή στο Half Note
Νατάσσα Μποφίλιου: Το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη συναυλία
Phasma: Μια performance φυσικής, γλυπτικής και χορού στο Bios Athens