Τάρτα σοκολάτας γάλακτος με μους Nocciolata και άρωμα πορτοκάλι από την food blogger Mrs Olivespoon
Μία ξεχωριστή πρόταση για γλυκό με υπέροχη γεύση και καταπληκτικό άρωμα για τη Γιορτή της Μητέρας.
- 120 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 3γρ. baking powder
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 150ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρά
- 200γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος Sisinni της Rito’s food
- 200ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρά
- Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρά
- 50 γρ. Nocciolata Sisinni της Rito’s food
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη βάση. Μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά τα 30 λεπτά ανοίγουμε τη ζύμη μας με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε στρογγυλά ατομικά δισκάκια μεταφέροντάς τα σε βουτυρωμένα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν βάλουμε τη γέμιση.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα 150 ml κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια κι αφήνουμε λιγάκι να κάτσει για να λιώσει πιο εύκολα.
Παράλληλα στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 200ml κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί σαν κρεμώδες γιαούρτι.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας την ενσωματώνουμε στη σαντιγί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής κι αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
Γεμίζουμε τις τάρτες μας και ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Πριν σερβίρουμε χτυπάμε στο μίξερ τα 100 ml κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη Nocciolata. Μεταφέρουμε σε κορνέ και στήνουμε το γλυκό μας.
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της food blogger Mrs Olivespoon.