MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Marie Bee Bloom: Το brand με τις βιοδιασπώμενες μάσκες που φυτεύονται και γίνονται λουλούδια

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πλαστική ρύπανση η σχεδιάστρια Marianne de Groot από την Ολλανδία δημιούργησε το Marie Bee Bloom, ένα brand με βιοδιασπώμενες μάσκες, οι οποίες όταν θαφτούν στο έδαφος μετά τη χρήση τους…ανθίζουν.

@Marie Bee Bloom
Monopoli Team

Έρευνες δείχνουν πως κάθε λεπτό, την περίοδο της πανδημίας – πετιούνται στα σκουπίδια τρία εκατομμύρια ιατρικές μάσκες, πράγμα καταστροφικό για το περιβάλλον και την πλαστική ρύπανση αν σκεφτεί κάνει ότι ο αριθμός αυτός αγγίζει τα 129 δισεκατομμύρια τον μήνα!

Έτσι, μία σχεδιάστρια από την Ολλανδία, η Marianne de Groot αποφάσισε να βοηθήσει με τον τρόπο της. Δημιούργησε το Marie Bee Bloom, ένα brand με βιοδιασπώμενες μάσκες, οι οποίες μετά τη χρήση τους και αφού θαφτούν κάτω από το έδαφος μπορούν να γίνουν…λουλούδια! Πως γίνεται αυτό;

Οι μάσκες αυτές – οι οποίες κοστίζουν μόλις 3,5 δολάρια η κάθε μία – είναι μίας χρήσης και είναι κατασκευασμένες από ρυζόχαρτο, γεγονός που τις καθιστά βιοδιασπώμενες. Τα θυλάκια για τα αυτιά είναι βαμβακερά και συγκρατούνται από έναν «συνδετήρα» κατασκευασμένο από χαρτόνι αυγοθήκης.

Στο εσωτερικό των στρωμάτων ρυζόχαρτου υπάρχουν «αποθηκευμένοι» σπόροι διαφόρων λουλουδιών, που μπορεί να ανθίσουν σε περίπου τρεις μέρες, αφού οι μάσκες θαφτούν κάτω από το χώμα και ποτιστούν. Οι σπόροι συγκρατούνται στο εσωτερικό με μία «κόλλα» φτιαγμένη από άμυλο πατάτας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marie Bee Bloom (@mariebeebloom)

Με τον τρόπο αυτό, η Marianne de Groot ελπίζει να αναζωογονήσει ενεργά το φυσικό περιβάλλον με το να φυτευτούν όσο περισσότερα λουλούδια γίνεται. Μάλιστα, έχει ως στόχο να επεκτείνει το brand διεθνώς με σπόρους που είναι κατάλληλοι και επωφελείς για τα διαφορετικά τοπικά οικοσυστήματα του πλανήτη μας.

Να σημειωθεί πως το ρυζόχαρτο δεν αποτελεί και την ιδανικότερη επιλογή υλικού για την προστασία απέναντι στους ιούς, παρ’ όλα αυτά οι βιοδιασπώμενες αυτές μάσκες μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό πρότυπο προς τους παρασκευαστές μασκών που αναζητούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, μιας και οι μάσκες κατασκευασμένες από πλαστικό μπορεί να χρειαστούν έως και 450 χρόνια για να αποσυντεθούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλλανδία: Μέλισσες εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον κορoνοϊό12.09.2018

Με πληροφορίες από dezeen.com.

Περισσότερα από Επίκαιρα