MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Unesco: Η Βενετία σε κίνδυνο αν δεν απαγορευτούν τα κρουαζιερόπλοια

Η UNESCO δήλωσε ότι η επιβίωση της Βενετίας θα βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή, αν η πόλη δεν απαγορεύσει μόνιμα την πρόσβαση στα κρουαζιερόπλοια.

Βενετία, Photo by Kit Suman on Unsplash
Βενετία, Photo by Kit Suman on Unsplash
Monopoli Team

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, η UNESCO δήλωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει την Βενετία στη λίστα της με περιοχές υπό απειλή, αν η πόλη δεν απαγορεύσει μόνιμα στα κρουαζιερόπλοια να δένουν εκεί.

Συγκεκριμένα, η UNESCO ανέφερε την Δευτέρα ότι θα συζητήσει σοβαρά το ζήτημα στην ετήσια συνάντησή της στις 16-31 Ιουλίου. Αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, τότε ο οργανισμός μπορεί να απαιτήσει έκτακτα μέτρα από την ιταλική κυβέρνηση μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η επιβίωση της Βενετίας θα βρίσκεται ακόμα περισσότερο υπό απειλή αν δεν απαγορευτούν άμεσα τα κρουαζιερόπλοια.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, οι πολίτες της Βενετίας αντίκρισαν με έκπληξη ένα κρουαζιερόπλοιο, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, παρά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης ότι απαγορεύονται τα πλοία στο ιστορικό κέντρο. Το σχέδιο ήταν τα πλοία να μεταφερθούν στο βιομηχανικό λιμάνι της Μαργκέρα, όσο γινόταν λόγος για κατασκευή ενός λιμανιού έξω από τη Βενετία.

“Δυστυχώς, η απόφαση της UNESCO ακούγεται εδώ και καιρό. Το να μπει η Βενετία σε αυτή τη λίστα θα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα μας και δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε άλλο χρόνο. Ένα σημαντικό βήμα έχει ήδη γίνει, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να απαγορεύσουμε το πέρασμα σε μεγάλα πλοία” δήλωσε στην Guardian ο Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέοι λένε «όχι» στη γρήγορη μόδα – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα12.09.2018

Μέχρι τώρα, διάσημες προσωπικότητες του πολιτισμού, από τον Μικ Τζάγκερ μέχρι την Τίλντα Σουίντον, έχουν υπογράψει μία επιστολή που προτρέπει την Ρώμη να λάβει μέτρα εκτάκτου ανάγκης για να σωθεί η πόλη.

Με πληροφορίες από την Guardian

Περισσότερα από Επίκαιρα