MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έρικ Κλάπτον: Αρνείται να δώσει συναυλίες μόνο για εμβολιασμένους

Την δυσαρέσκειά του για τις συναυλίες εμβολιασμένων εξέφρασε ο Έρικ Κλάπτον, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα παίζει σε χώρους που ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Eric Clapton Credit: Getty
Eric Clapton Credit: Getty
Monopoli Team

Ο Έρικ Κλάπτον είπε ότι αρνείται να συμμετέχει σε συναυλίες που θα απαιτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο βετεράνος μουσικός, έχει δηλώσει δημόσια την αντίθεσή του στους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για τους εμβολιασμούς, τους τελευταίους μήνες και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μάλιστα, πρόσφατα συνεργάστηκε με τον ομοϊδεάτη του, Van Morrison για το κομμάτι «Stand and Deliver», ένα από τα πολλά τραγούδια που ηχογράφησε ο Morrison κατά του lockdown, προκαλώντας φυσικά αντιδράσεις.

Μετά την άρση των περιορισμών από τη βρετανική κυβέρνηση τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, καθώς και την ανακοίνωση ότι θα καταστήσει τον εμβολιασμό ως νομική απαίτηση σε χώρους θεάματος από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Κλάπτον δήλωσε στον γνωστό αντι-εμβολιαστή Robin Monotti Graziadei: “Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, νιώθω πως πρέπει να κάνω μια ανακοίνωση. Θέλω να πω ότι δεν θα παίξω σε καμία σκηνή όπου υπάρχει ένα κοινό με διακρίσεις. Εάν δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να παρευρεθούν όλοι όσοι θέλουν, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω την παράσταση”.

Τον περασμένο μήνα, ο Clapton, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισε να βρίσκει… εναλλακτικά δεδομένα σχετικά με την πανδημία στο YouTube, από την ομάδα ακαδημαϊκών Great Barrington Declaration, οι οποίοι όμως έχουν επικριθεί από πολλούς φορείς δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πάντως, ένας μεγάλος αριθμός διάσημων καλλιτεχνών έχουν ενθαρρύνει το κοινό να κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Morgan Freeman, Dolly Parton, o Roger Taylor των Queen, Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Elton John, Samuel L Jackson και Willie Nelson.

Πηγή

Περισσότερα από Μουσικά Νέα