MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το παράγωγο διήγημα με άξονα την αρχαία ελληνική τραγωδία: Εργαστήριο διηγήματος από τον Θανάση Τριαρίδη

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης διοργανώνει το τρίτο διαδικτυακό εργαστήριο γραφής διηγήματος – με θέμα το Παράγωγο Διήγημα με άξονα την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Monopoli Team

Ένας από τους πιο πολύπλευρους ελληνόγλωσσους συγγραφείς των τελευταίων χρόνων, ο Θανάσης Τριαρίδης  διοργανώνει το τρίτο διαδικτυακό εργαστήριο γραφής διηγήματος – με θέμα το Παράγωγο Διήγημα με άξονα την αρχαία ελληνική τραγωδία από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Photo World 2021: Με δύο σημαντικές εκθέσεις και ένα πρόγραμμα ψηφιακών προβολών επανέρχεται στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Στόχος του εργαστηρίου:

Η ανάδυση προσωπικών ιστοριών μέσα από το σύμπαν της παράγωγης αφήγησης και η συγγραφή δύο (2) παράγωγων διηγημάτων από κάθε συμμετέχοντα.

Και στους δύο κύκλους θα γίνουν 14 εβδομαδιαίες συναντήσεις με διδάσκοντα τον Θανάση Τριαρίδη. Το εργαστήριο θα γίνεται στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Zoom – και θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (έως 15).

Το εργαστήριο θα γίνει στο χρονικό διάστημα 11-9-2021 με 11-12-2021 και θα περιλαμβάνει 14 συναντήσεις (κάθε Σάββατο από τις 4 μμ. μέχρι τις 7 μμ.). Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε 12 διαφορετικούς πυροδοτικούς άξονες με εξειδικευμένη αφετηρία την αρχαία ελληνική τραγωδία. Στην συνέχεια θα επιλεγούν δύο από τις εργασίες τους πάνω σε αυτούς τους άξονες και θα οδηγηθούν σε συγγραφή δυο ολοκληρωμένων διηγημάτων.

Θα αναλυθεί η έννοια και την χρήση της παράγωγης αφήγησης: πρόκειται για κάθε αφήγηση που συμπληρώνει, εμπλουτίζει ή και εξελίσσει μια ήδη καταγεγραμμένη μυθοποιητική αφετηρία. Επίσης θα αναλυθεί διεξοδικά η διαχείριση της θεματογραφίας της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας από τους τραγικούς ποιητές καθώς και από την μεταγενέστερη λογοτεχνία της Δύσης.

Παράλληλα, θα γίνουνε αναλυτικές εισηγήσεις για το είδος του διηγήματος και την ιστορία του μέσα στους αιώνες, αλλά και για την τεχνική των παράγωγων κειμένων μέσα στο μεγάλο πολιτισμικό διακείμενο.

Όλα τα διηγήματα που θα προκύψουν μέσα από το συγκεκριμένο εργαστηρίου θα δημοσιευτούν σε μία ενιαία διαδικτυακή έκδοση όπου και θα παραμείνουν σε ελεύθερη ανάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑReality Check: Αναζητώντας μια «άλλη» πραγματικότητα στο Δαφνί12.09.2018

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής του εργαστηρίου γραφής διηγήματος είναι 300 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα (με δυνατότητα αποπληρωμής σε 2 δόσεις).

Αίτηση συμμετοχής:

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο Πυροδότησης Γραφής Διηγήματος θα προκύψουν κατόπιν αιτήσεως στο email: [email protected] μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου του 2021. Όσοι δεν έχουν υπάρξει μαθητές σε κάποιο προηγούμενο εργαστήριο γραφής του Θανάση Τριαρίδη, είναι απαραίτητο να στείλουν ένα βιογραφικό τους σημείωμα.

Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου του 2021.

Για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6937160705 ή με το email: [email protected].

Λίγα λόγια για τον Θανάση Τριαρίδη:

Ο Θανάσης Τριαρίδης γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα των τσιγγάνων στα χρόνια 1996-2001 και από το 2009 είναι αντιρρησίας συνείδησης. Από το 2000 έχει εκδώσει 55 βιβλία με αφηγήσεις και δοκίμια (ανάμεσά τους το Ο άνεμος σφυρίζει στην Κουπέλα, τα μελένια λεμόνια, τα Χλωρά Διαμάντια, το Περίσσιο Παιδί κ.α.)

Όλα τα βιβλία του και τα θεατρικά έργα του βρίσκονται και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα triaridis.gr ενώ τα μεταφρασμένα κείμενά του βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://triaridis.com/.

Έχει εκδώσει (έντυπα ή ηλεκτρονικά) 24 θεατρικά έργα (ανάμεσά τους ο Μένγκελε, ο Οιδίνους, το Lebensraum, η τριλογία Leopold, Football, HIV κ.α.).

Από αυτά έχουν προκύψει περισσότερες από 40 παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Κύπρου. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Από το 2007 έχει κάνει πάνω από 1300 σεμινάρια πάνω σε θέματα ευρωπαϊκού πολιτισμού και 10 εργαστήρια θεατρικής και αφηγηματικής γραφής.

Από το φθινόπωρο του 2020 όλες αυτές τις δράσεις συγκεντρώθηκαν στη Διαδικτυακή Ακαδημία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «τα μελένια λεμόνια».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και για 14 εβδομαδιαίες συναντήσεις (έως τις 11 Δεκεμβρίου 2021)
Ανώτατο όριο συμμετοχής: 15 άτομα
Ώρες διεξαγωγής: Κάθε Σάββατο 4:00 μμ – 7:00 μμ
Συμμετοχή: 300 ευρώ
Εγγραφές / πληροφορίες: [email protected] και 6937160705

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις