MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιούι Οχάσι: Η χρυσή Γιαπωνέζα κολυμβήτρια, ο θρίαμβος στο Τόκιο και η μάχη με την κατάθλιψη

Μετά από μία δύσκολη εμπειρία με την κατάθλιψη και την αγχώδη διαταραχή, η Γιούι Οχάσι όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά κατέκτησε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στην κατηγορία της μικτής ατομικής κολύμβησης.

Γιούι Οχάσι
Γιούι Οχάσι
Monopoli Team

Η κολυμβήτρια από την Ιαπωνία, Γιούι Οχάσι, η οποία κατάφερε με μία εξαιρετική επίδοση να κερδίσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στη μικτή ατομική κολύμβηση την Τετάρτη 28 Ιουλίου, δήλωσε πως πάλεψε με τους δαίμονές της και τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουμε στις ικανότητές μας και να μην τα παρατάμε.

Ο θρίαμβος της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 ήρθε να σηματοδοτήσει ένα καινούριο ξεκίνημα στην καριέρα, αλλά και την ζωή της νεαρής κολυμβήτριας, που όπως αποκάλυψε το 2019, έπασχε από κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή και παραλίγο να παρατήσει την κολύμβηση γι΄ αυτό το λόγο.

«Είχα κατάθλιψη και κάποια στιγμή είχα αποφασίσει ν’ αποσυρθώ, γιατί δεν άντεχα την πίεση. Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να παρατήσω την κολύμβηση, αλλά έμαθα να το δέχομαι και να το μετατρέψω σε δύναμη. Τελικά, όταν κατάφερα να βρω τον δρόμο, να αποδεχθώ το πρόβλημα μου, να το αντιμετωπίσω και αυτό μου έδωσε μεγάλη δύναμη».

Τα δύο χρυσά μετάλλια και αυτή η εξαιρετική της απόδοση ήταν το καλύτερο δώρο, μετά από μία δύσκολη στιγμή της ζωής της, αλλά και μετά από μία πολύ θαρραλέα απόφαση, να νικήσει την κατάθλιψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣιμόν Μπάιλς: Ο λόγος που η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες12.09.2018

Τα εμπόδια στον δρόμο της επιτυχίας

Η κατάθλιψη όμως δεν ήταν το μοναδικό εμπόδιο που είχε να ξεπεράσει στην κολυμβητική της πορεία. Το 2015 και ενώ έκανε καθημερινά προπόνηση, οι χρόνοι της δεν βελτιώνονταν. Ο λόγος τελικά ήταν παθολογικός, καθώς έπασχε από αναιμία, την οποία και πάλι ξεπέρασε και γύρισε δριμύτερη στις πισίνες.

Σε δήλωσή της λοιπόν, είπε πως η νίκη της αυτή ήταν μία ευκαιρία να ξεπεράσει τις δύσκολες εμπειρίες που είχε τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ ο προπονητής της στάθηκε ακόμα και όταν ήταν στα χειρότερά της και για αυτό θα του είναι για πάντα ευγνώμων.

«Θα ήταν ασέβεια προς τον εαυτό σας αν δεν κολυμπάτε με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι αφιερώσατε τόση προσπάθεια και κάνατε ό, τι μπορείτε». Αυτά ήταν τα μαγικά λόγια της Μουραμάτσου Σαγιάκα, μέλος  της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, η οποία είδε την καταθλιπτική Οχάσι και την ενθάρρυνε. Η Οχάσι αποκαλεί με αγάπη τη Μουραμάτσου, «μαμά της κολυμβητικής οικογένειας», γιατί πάντα είναι εκεί να βοηθήσει και να στηρίξει όλους τους αθλητές.

«Σταμάτησα να έχω όλες αυτές τις σκέψεις και άρχισα να επικεντρώνομαι στον αγώνα, στον οποίο ήθελα πραγματικά να αγωνιστώ, και στον στόχο μου να κερδίσω ένα μετάλλιο. Αυτό έκανε τεράστια διαφορά» δηλώνει η Οχάσι, που συνέχισε να αγωνίζεται και ξεπερνώντας την κατάθλιψη, έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια, στα 200 και στα 400 μέτρα μικτής ατομικής κολύμβησης.

Με πληροφορίες από το Tokyo 2020 Olympics

Περισσότερα από Επίκαιρα