MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 10 παραστάσεις για την Τρίτη 10 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου.

παραστάσεις
Ο Απόκοπος του Μπεργαδή
Monopoli Team

1. Μουσικό θέατρο: Ο Απόκοπος του Μπεργαδή

Ένα κείμενο της κρητικής λογοτεχνίας του 15ου αιώνα. Ο «Απόκοπος», δηλαδή ο κατάκοπος, είναι μια αλληγορία σε δεκαπεντασύλλαβο για έναν άνθρωπο που ονειρεύτηκε την κατάβασή του στον Άδη. Εκεί συναντά αγαπημένα πρόσωπα, γονείς και αδέλφια, φρικώδεις νεκρούς, που όλοι έχουν το ίδιο επίμονο ερώτημα: «Μας θυμάται κανείς εκεί πάνω;». Κεντρική μουσική φιγούρα ο μοναδικός γνωστός Έλληνας αναγεννησιακός συνθέτης λόγιας μουσικής Φραγκίσκος Λεονταρίτης, καθώς και Βενετοί συνθέτες της εποχής, όπως ο Joan Ambrosio Dalza, ο Francesco da Milano, ο Franciscus Bossinensis, καθώς και ανώνυμοι από τις συλλογές του Petrucci, σε διασκευές για φλάουτο και κιθάρα.
Τρίτη 10/8 20:30
Προπώληση: digitalculture.gr.
Κάστρο της Άρτας, Άρτα 471 00

2. Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Η παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ» αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαμπίρη. Στη σκηνή ο εξαίρετος ηθοποιός Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων ενώ παράλληλα οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου παρατηρούν και συμμετέχουν ως σύγχρονες ερευνήτριες την εξέλιξη της αφήγησης σε διαρκή κίνηση μέσα στα πολλαπλά επίπεδα του ιστορικού χρόνου. Η Μίνα Τσάμου παίζει ζωντανά κλαρινέτο.
Τρίτη 10/8, 21:15
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Αθήνα 105 56, Τηλέφωνο: 21 0368 9510

3. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο παραστάσεις

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει  στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Τρίτη 10/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

4. «Φιλική Εταιρεία: Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος» στο Θέατρο Αθηνά παραστάσεις

Οδησσός, 1814.  Τρείς διανοούμενοι, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος  προσπαθούν να προσφέρουν στον σκλαβωμένο Ελληνικό λαό. Αποφασίζουν να ιδρύσουν την Φιλική Εταιρεία. Καταφύγιο τους η αποθήκη του δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην πολιτική κατάσταση του τόπου του και τιμήθηκε πολλάκις στην Ιστορία. Συζητήσεις, συγκρούσεις, προτάσεις, μυστικοί χαιρετισμοί και ο διάσημος όρκος της Φιλικής Εταιρείας είναι μερικά απ τα πράγματα που γνωρίζουμε για τις μαζώξεις που γίνονταν μυστικά, σε εκείνη την αποθήκη. Αποτέλεσμα εκείνης της ιστορικής βραδιάς; Τα θεμέλια για την επανάσταση του 1821.
Τρίτη 10/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο «Αθηνά», Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τηλέφωνο: 21 0823 7330

5. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τετάρτη 11/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”, Πρέβεζα 481 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης12.09.2018

6. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι Χειλάκη και Μ.Δούνια στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τρίτη 10/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλτιναλμάζη, Αλεξανδρούπολη 681 00

7. «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Τρίτη 10/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης », Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

8. Παιδικό Θέατρο: «Ο Πέτρος και ο Λύκος» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

H παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει από τα μέσα του Ιουνίου 2021, σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, τοδιασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του  Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.
Τρίτη 10/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά

9. Παιδικό Θέατρο: Ο μικρός πρίγκιπας στο Θέατρο Κάστρου ( Καλαμάτα)

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Τρίτη 10/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Κάστρο Καλαμάτας, Σπάρτης 28, Καλαμάτα 241 00, Τηλέφωνο: 2721 022534

10.Θέατρο σκιών: Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα στο Κινηματογράφος Αθηναία

Το καλοκαίρι έφτασε και ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, δίνει και φέτος ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Τρίτη 10/8, 19:30
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr.
Σινεμα Αθηναια Athinaia Movie Theater,  Λεωφ. Χαλκουτσίου Συκαμίνου, Χαλκούτσι 190 15, Τηλέφωνο: 2295 071515

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Ναύπλιο και οι φυλακές του: Μία παράσταση-ντοκουμέντο στο Φρούριο του Παλαμηδίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις