MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Medusa: Ο Σου Φουτζιμότο στήνει μία visual εγκατάσταση εμπνευσμένη από το μύθο της Μέδουσας

Ο ιάπωνας αρχιτέκτονας Σου Φουτζιμότο παρουσίασε στο κοινό του φετινού Φεστιβάλ Σχεδίου του Λονδίνου την visual εγκατάσταση «Medusa», η οποία κινείται ανάλογα με την συμπεριφορά των επισκεπτών της.

| Φωτογραφίες: www.dezeen.com
Monopoli Team

Οι επισκέπτες του φετινού Φεστιβάλ Σχεδίου του Λονδίνου μπορούν να χρησιμοποιήσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για να απολαύσουν μία…visual περιήγηση στην «Medusa» – μια εικονική εγκατάσταση που δημιούργησε ο ιάπωνας αρχιτέκτονας Σου Φουτζιμότο.

Η «Medusa» δημιουργήθηκε από τον Φουτζιμότο σε συνεργασία με το στούντιο εικονικής πραγματικότητας Tin Drum και εγκαταστάθηκε στο Μουσείο V&A στο Λονδίνο.

Έως και 50 επισκέπτες τη φορά, μπορούν να φορέσουν ένα ζευγάρι γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και να εξερευνήσουν τις πειραματικές αρχιτεκτονικές φόρμες που σχεδιάστηκαν από τον Φουτζιμότο. Καθώς οι επισκέπτες κινούνται μέσα στη «Medusa», η δομή αλλάζει και εξελίσσεται με βάση την κίνησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Μπενάκη: Με 100 αντικείμενα από τη συλλογή του συμμετέχει στην έκθεση του Λούβρου «Παρίσι – Αθήνα»12.09.2018

«Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν ταυτόχρονα αυτό το δημιούργημα εικονικής αρχιτεκτονικής, να επιπλέει και να κινείται μέσα στον χώρο που έχει ορίσει η ίδια η γκαλερί», δήλωσε ο Yoyo Munk, επικεφαλής επιστήμης της Tin Drum.

«Η Medusa παρατηρεί ολόκληρη την ομάδα και αλλάζει τον εαυτό της με βάση τη γενική συμπεριφορά του κοινού και όχι του καθενός ξεχωριστά», συμπλήρωσε. «Διερευνά την αντίθεση μεταξύ του ατομικού και του συλλογικού».

Η εγκατάσταση πήρε το όνομά της από τη μυθολογική μορφή της Μέδουσας καθώς και από τον όρο που έχει δοθεί από την επιστήμη της ζωολογίας για την μέδουσα, σε μια συγχώνευση μύθου και επιστήμης – που αποτελεί και τη βάση της εγκατάστασης.

«Μας άρεσε η ιδέα μιας ζωντανής φιγούρας που βρίσκει αυτή την ισορροπία ανάμεσα σε κάτι που είναι όμορφο, ελκυστικό και επικίνδυνο», εξήγησε ο Munk.

Η «Medusa» σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προκαλεί τα άτομα να παίζουν, να αλληλεπιδρούν και να ακολουθούν τα φώτα – τα οποία είναι εμπνευσμένα από το Βόρεια Σέλας – καθώς περνούν μέσα από την εικονική εγκατάσταση.

Πηγή: Dezeen

Περισσότερα από Εικαστικά