ΣΥΝΤΑΓΗ
Μπισκότα μελιού από το Cookbloggr
Λαχταριστά μπισκότα μελιού που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Ένα απολαυστικό και υγιεινό σνακ για το σχολείο, τη δουλειά, αλλά και κάθε στιγμή της ημέρας.
Monopoli Team
14.10.2021
Υλικά:
- 100 ml φυτικό λάδι
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ. μέλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 2 βανίλιες
- 400 γρ. αλευρι που φουσκώνει μόνο του
- ζαχαρόπαστα εμπορίου (προαιρετική)
- Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και στο τέλος τα στερεά. Η ζύμη μας θα είναι ελαφρώς κολλώδης.
- Την τοποθετούμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, την ανοίγουμε με ένα πλάστη στη διάμετρο που θέλουμε (θα φουσκώσουν κ λίγο) και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 170 βαθμούς για 7-9 λεπτά.
- Είναι έτοιμα μόλις πάρουν ένα χρυσαφί ελαφρύ χρώμα γύρω γύρω. Αν θέλετε να γίνουν πιο τραγανά αφήνετε λίγο παραπάνω!
- Μόλις κρυώσουν ανοίγετε με πλάστη την ζαχαρόπαστα, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, κόβετε στο σχήμα που θέλετε και με λίγο νερό βρέχετε την ζαχαρόπαστα για να κολλήσει στο μπισκότο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη: Επαναπατρίστηκε μαρμάρινη κεφαλή ρωμαϊκών χρόνων
Τα μαύρα ρούχα: Εννέα γυναίκες ερμηνεύουν για εκείνες που τις σκότωσαν γιατί ήταν γυναίκες
Αντιπαράθεση Δήμου Αθηναίων και ΥΠΠΟ για τη συντήρηση του σιντριβανιού Συντάγματος
Αστέρες του Χόλιγουντ στη μικρή οθόνη: 4 σειρές με all-star cast που πρέπει να δεις
Wicked: Μια ταινία για τη γυναικεία φιλία και τη μαγεία, που τελικά υπάρχει
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)