ΣΥΝΤΑΓΗ
Χωριάτικο ψωμί από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (faganoula.gr)
Αφράτο και τραγανό, το χωριάτικο αυτό ψωμάκι θα το λατρέψετε! Απλά υλικά, ζυμωμένα μεταξύ τους χαρίζουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσης και μυρωδιάς στην κουζίνα σας.

Monopoli Team
15.10.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 600 ml νερό χλιαρό
- 2 φακ. μαγιά ξηρή
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για 10’. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το λάδι και το ξύδι. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 1’ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα. Φτιάχνουμε τα καρβελάκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 1 ώρα.
Tips:- Βγαίνουν δύο καρβελάκια.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με αλεύρι, με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνα Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας