ΣΥΝΤΑΓΗ
Χωριάτικο ψωμί από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (faganoula.gr)
Αφράτο και τραγανό, το χωριάτικο αυτό ψωμάκι θα το λατρέψετε! Απλά υλικά, ζυμωμένα μεταξύ τους χαρίζουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσης και μυρωδιάς στην κουζίνα σας.
Monopoli Team
15.10.2021
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 600 ml νερό χλιαρό
- 2 φακ. μαγιά ξηρή
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για 10’. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το λάδι και το ξύδι. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 1’ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα. Φτιάχνουμε τα καρβελάκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 1 ώρα.
Tips:- Βγαίνουν δύο καρβελάκια.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με αλεύρι, με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνα Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #149: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Cunk on Life στο Netflix: Η Philomena Cunk ξαναχτυπά με ανούσιες απορίες για την ουσία της ζωής
Στέλλα και Μαρία Παπά: Η Τέχνη των δραστήριων δίδυμων εικαστικών
Τα burger spots που λατρέψαμε το 2024
Ελληνική μυθοπλασία: Οι “νικητές” και “ηττημένοι” της τηλεοπτικής σεζόν
Family Weekend: 8+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Free City: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 11-12 Ιανουαρίου 2025
Χαρακτικές περιπλανήσεις: Έκθεση του Γιάννη Στεφανάκι στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων