ΣΥΝΤΑΓΗ
Ιδιαίτερα pancakes γλυκοπατάτας από τον food blogger Σάκη Τολίκα
Ζουμερά pancakes γλυκοπατάτας, με μεστή γεύση, που αξίζει να τα δοκιμάσετε ως κάτι διαφορετικό!
Monopoli Team
20.10.2021
Τα υλικά
- 200 γρ. ψημένη γλυκοπατάτα
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 1 αυγό
- 200 γρ. γάλα
- Σ’ ένα μεγάλο μπλέντερ βάζετε όλα σας τα υλικά και αλέθετε πολύ καλά για 2 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σ’ ένα τηγάνι με μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, βάζετε ελάχιστο βούτυρο κάθε φορά και μια γενναία κουταλιά από το μείγμα σας.
- Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του pancake και έπειτα με προσοχή το γυρνάτε.
- Περιμένετε ένα λεπτό, αυτό στο μεταξύ αρχίζει να φουσκώνει τέλεια και αφαιρείτε. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα σας.
- Δημιουργείτε ένα όμορφο πυργάκι από pancakes, βάζετε από πάνω μια γενναία ποσότητα από ένα βούτυρο ξηρών καρπών, πχ φυστικοβούτυρο με σοκολάτα, φέτες από νεκταρίνια και το παραδοσιακό γλυκό σιρόπι σφενταμιού. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε να τα συνοδέψετε με ό,τι τραβάει η όρεξη σας, μαρμελάδα, μέλι, ξηρούς καρπούς!
Βρείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη: Επαναπατρίστηκε μαρμάρινη κεφαλή ρωμαϊκών χρόνων
Τα μαύρα ρούχα: Εννέα γυναίκες ερμηνεύουν για εκείνες που τις σκότωσαν γιατί ήταν γυναίκες
Αντιπαράθεση Δήμου Αθηναίων και ΥΠΠΟ για τη συντήρηση του σιντριβανιού Συντάγματος
Αστέρες του Χόλιγουντ στη μικρή οθόνη: 4 σειρές με all-star cast που πρέπει να δεις
Wicked: Μια ταινία για τη γυναικεία φιλία και τη μαγεία, που τελικά υπάρχει
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)