ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθοπιτάκια γλυκά από τη food blogger Mrs Olivespoon
Λαχταριστά, γλυκά κολοκυθοπιτάκια που ξεχειλίζουν από αρώματα φθινοπωρινών μπαχαρικών και κολοκύθας!

Monopoli Team
22.10.2021
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα
- 120 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- Λιγότερο από 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. καρύδια ψίχα

- Ξεκινάμε με τη γέμιση για να έχει κρυώσει όταν θα γεμίσουμε τα πιτάκια μας.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα τα μπαχαρικά και το μέλι ή τη καστανή ζάχαρη.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα σπασμένα τα καρύδια.
- Με ένα κουπατ στρογγυλό κόβουμε τη ζύμη μας. Ένα για βάση και ένα για καπάκι. Συνολικά υπολογίστε βγαίνουν 12 με 15 πιτάκια.
- Σε κάθε βάση βάζουμε 1 με 1μιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα πιτάκια.
- Κλείνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι. Αν δεν κολλάει η ζύμη βάλτε λίγο νεράκι.
- Προαιρετικά μπορείτε να αλείψετε λίγο αυγό αλλιώς τα τοποθετείτε έτσι στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα από πάνω κι από κάτω.
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Έρχεται το «Market place» για τους κατόχους Youth Pass
To “Animal” της Σοφίας Εξάρχου διεκδικεί το Ευρωπαϊκό βραβείο LUX- Πώς μπορείτε να το ψηφίσετε
Νέα θεραπεία: Ελπίδα για τον HER2-θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συν & Πλην: «Τρεις αδερφές» στο Εθνικό Θέατρο
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου
Νοικιάζετε σπίτι ή φοιτητική κατοικία; Μάθετε αν δικαιούστε την επιστροφή ενοικίου
Κατερίνα Ευαγγελάτου: Αυτή θα είναι η τελευταία θητεία της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Society Uncensored: Μια ανοιχτή συζήτηση για τη δύναμη του ελληνικού ραπ στη Μικρή Σκηνή της Στέγης
Το Τρίτο Στεφάνι – Εγώ η Εκάβη: Μια νέα διασκευή του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή στο Μικρό Γκλόρια
«Η Τέχνη είναι η Γλώσσα μας»: H καμπάνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τα 70 του χρόνια