MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ σοκολάτας με ηλιέλαιο από την chef Νικόλ Μαρίνου

Ένα εύκολο – και κυρίως υγιεινό – κέικ σοκολάτας, με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!

Monopoli Team

Υλικά:
  • 375 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 125 γρ. άγλυκο κακάο
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 200 γρ.καστανή ζάχαρη
  • 180 ml ηλιέλαιο
  • 140 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Γλάσο πορτοκαλιού:
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το άγλυκο κακάο, αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα. Μέσα εκεί προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι και ανακατεύουμε αφήνοντας στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και λίγο λίγο το μείγμα αλευριού  – κακάο ενώ χτυπάμε με το μίξερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και την βάζουμε στον καταψύκτη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια περνάμε τα τοιχώματα της φόρμας με λίγο  αλεύρι και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
  • Κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα και αν είναι έτοιμο το βγάζουμε στον πάγκο εργασίας και αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ σοκολάτας πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για το γλάσο πορτοκαλιού:
  • Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε το κέικ σοκολάτας.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές