ΣΥΝΤΑΓΗ
Τσουρεκάκια με σοκολάτα από τη food blogger Mrs Olivespoon
Μαστιχωτά και μοσχομυριστά τσουρεκάκια με γέμιση σοκολάτας, που ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ και αποτελούν ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας!

Monopoli Team
31.10.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- 70 ml ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 γρ. baking powder
- 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 940 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (1 κιλό)
- 30 γρ. γάλα εβαπορέ
- 150 γρ. άλειμμα σοκολάτας

- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και μια κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα, ένα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαφρώς κολώδη ζύμη.
- Λαδώνουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 90-100 γραμμαρίων.
- Πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια και τα διπλώνουμε σε σαλιγκάρια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
- Για να βάλουμε την σοκολάτα μέσα, ανοίγουμε ένα μπαλάκι ζύμης με το πλάστη και απλώνουμε μια δόση άλειμμα σοκολάτας.
- Τυλίγουμε σε ρολάκι και μετά σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Αλείφουμε με το εβαπορέ τα τσουρέκια μας και τοποθετούμε στη μεσαία θέση του φούρνου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε!
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ: Μια παρωδία από τη Σοφία Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης
Contra στην Πρόοδο – ένα πεδίο μνήμης, του Εστέβα Σολέρ στο ΠΛΥΦΑ
Φεστιβάλ Αθηνών: Ο «Ιππόλυτος» της Κατερίνας Ευαγγελάτου για δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο