ΣΥΝΤΑΓΗ
Σφολιατίνια με γραβιέρα από το food blog aplessyntages
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστιμα σφολιατίνια με γραβιέρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Monopoli Team
04.11.2021
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- πάπρικα γλυκιά
- μαύρο σουσάμι
- Παίρνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε κάθετα σε δώδεκα λωρίδες.
- Λαδώνουμε την κομμένη σφολιάτα και ρίχνουμε στο μισό μέρος τριμμένη γραβιέρα.
- Ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά και πιπέρι. Διπλώνουμε μία μία τη λωρίδα σφολιάτας με τη γραβιέρα, πιέζουμε τις άκρες και στρίβουμε.
- Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πώς να ενισχύσεις τον όγκο και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σου, χωρίς fillers
Επίσημη πρεμιέρα για τη «Λυσσασμένη γάτα» στο θέατρο Αθηνά
Φονικό στα Σκοτεινά, του Torben Betts στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Oasis: Πόσα θα «πιάσει» το χειρόγραφο με τους στίχους του Wonderwall
5 baggy τζιν παντελόνια για cool & στιλάτα σύνολα
Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη: O μονόλογος με τον Μάνο Καρατζογιάννη επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός
Όταν το Σώμα Αφηγείται: Το Bodyterranean 2.0 στο Ωδείο Αθηνών
Σε επαναλειτουργία το 2025 η Συλλογή Frick στη Νέα Υόρκη
The Great Tuesday Club: Διακεκριμένοι bartenders από τα bar του Four Seasons για μια βραδιά στην Αθήνα
Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορική πορεία ενός ξεονοδοχείου-σύμβολου μέσα από μια νέα έκδοση