Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας από το food blog betterthan_moms
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
• 1 κιλό μοσχαράκι ελιά
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
• 1 χυμός ντομάτας
• 1 κρεμμύδι
• 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 3 δαφνόφυλλα
• 1 κ.γ. μπαχάρι
•1 κ.γ. γαρύφαλλο
• 1/2 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. πάπρικα
• 3 ποτήρια ζωμός λαχανικών
• αλάτι-πιπέρι
Αλατίζω το μοσχαράκι και το σοτάρω στο ελαιόλαδο (να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές). Προσθέτω το κρεμμύδι και το σοτάρω και αυτό μαζί. Ρίχνω τον πελτέ και τη ζάχαρη και το τρίβω στην κατσαρόλα με ξύλινη κουτάλα να βγάλει τα αρώματα του. Συμπληρώνω τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό και τα μπαχαρικά μου. Σιγοβράζω για τουλάχιστον 1.5 ώρα και προσθέτω βραστό νερό αν χρειαστεί.
• 800 γρ.πατάτες
• 3 κ.σ. βούτυρο
• 120 ml γάλα ζεστό
• 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι-πιπέρι
Βράζω τις πατάτες και αφαιρώ το νερό. Τις ανακατεύω λίγο μόνες τους να φύγει η υγρασία τους και προσθέτω το βούτυρο. Αρχίζω να τις λιώνω (ενώ έχω κλείσει τη φωτιά) με το ειδικό σκεύος και μετά προσθέτω το γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα. Συμπληρώνω μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω λίγο ακόμα. Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να βάλουμε και τριμμένο τυρί μέσα! Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές από το food blog εδώ.