ΣΥΝΤΑΓΗ
Κέικ πορτοκάλι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Απολαυστικό κέικ πορτοκάλι για να συνοδεύσετε τον καφέ σας με τον πιο γλυκό τρόπο!

Monopoli Team
10.11.2021
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 ολόκληρο πορτοκάλι
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
- Ζάχαρη άχνη

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι το κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη να γίνει σαν κρέμα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ηλιέλαιο σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι και αν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ πολύ καλά και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Στην συνέχεια την αλευρώνουμε πολύ καλά και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και χτυπάμε δύο τρεις φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο για να μην έχει κενά το κέικ.
- Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Όταν κρυώσει αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 με 25 λεπτά περίπου και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο πορτοκαλιού.
Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε χυμό από ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη τόση ώστε να γίνει παχύρρευστο το μείγμα. Με αυτό το γλάσο περιχύνουμε το κέικ πορτοκαλιού.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒελουτέ σούπα κολοκύθας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση