ΣΥΝΤΑΓΗ
Κέικ πορτοκάλι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Απολαυστικό κέικ πορτοκάλι για να συνοδεύσετε τον καφέ σας με τον πιο γλυκό τρόπο!

Monopoli Team
10.11.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 ολόκληρο πορτοκάλι
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
- Ζάχαρη άχνη

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι το κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη να γίνει σαν κρέμα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ηλιέλαιο σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι και αν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ πολύ καλά και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Στην συνέχεια την αλευρώνουμε πολύ καλά και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και χτυπάμε δύο τρεις φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο για να μην έχει κενά το κέικ.
- Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Όταν κρυώσει αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 με 25 λεπτά περίπου και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο πορτοκαλιού.
Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε χυμό από ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη τόση ώστε να γίνει παχύρρευστο το μείγμα. Με αυτό το γλάσο περιχύνουμε το κέικ πορτοκαλιού.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒελουτέ σούπα κολοκύθας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Diamond Cat Expo 2025: Γάτες απ’ όλο τον κόσμο “κατακλύζουν” το Σεράφειο Μέγαρο
Λάκης Παπαστάθης: Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ο Διάλογος του Θέμελη: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του σπουδαίου αρχαιολόγου
Jerome Kaluta: Ο όρος Αφροέλληνας είναι πλέον οικείος – και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα
Home Cinema: 10 ταινίες που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη