MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τούρτα με κανελόνια και σπανάκι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

Ποιος είπε πως οι τούρτες είναι μόνο γλυκές; Απολαύστε την πιο λαχταριστή τούρτα με κανελόνια και σπανάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Monopoli Team

Υλικά (για τη γέμιση):
  • 2 1/2 κουτιά κανελόνια
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
  • 2 αυγά
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά  
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο  
  • Παρμεζάνα  
  • Βούτυρο για το ταψί  
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο  
  • Αλάτι  
  • Πιπέρι 

Για τη μπεσαμέλ:
  • 90 γρ. βούτυρο αγελαδινό  
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ  
  • 1 λίτρο γάλα  

Εκτέλεση:

Για τη μπεσαμέλ
  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει χωρίς να καεί προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας το με έναν αυγοδάρτη για 5 λεπτά περίπου.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε κρύο το γάλα από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες.
  • Ρίχνουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα.  

Για τη γέμιση:
  • Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο γυάλινο μπολ και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε τα αυγά, το ανθότυρο ψιλοκομμένο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 25 εκ. και το βουτυρώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και στον πάτο.
  • Καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί  και βάζουμε γύρω γύρω  στα πλάγια αλουμινόχαρτο για να χτίσουμε άλλα 50 εκ. ύψος φροντίζοντας να περνά το ύψος από τα κανελόνια.
  • Στην συνέχεια μέσα από το αλουμινόχαρτο βάζουμε μια φαρδιά λωρίδα αντικολλητικό χαρτί στο ύψος του αλουμινόχαρτου. Ρίχνουμε το 1/3 της μπεσαμέλ και αρχίζουμε να γεμίζουμε τη φόρμα με τα κανελόνια όρθια. 
  • Τα γεμίζουμε με ένα κορνέ (που έχουμε βάλει μέσα τη γέμιση από το σπανάκι ) και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ φροντίζοντας να πέσει ανάμεσα από τα ζυμαρικά.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε 25 λεπτά να κρυώσουν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και με προσοχή αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το αντικολλητικο χαρτί που καλύπτει την επιφάνεια από τα κανελόνια. 
  • Ρίχνουμε στην επιφάνεια τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε. 

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

[relart 1]

Περισσότερα από Συνταγές