ΣΥΝΤΑΓΗ
Τούρτα με κανελόνια και σπανάκι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Ποιος είπε πως οι τούρτες είναι μόνο γλυκές; Απολαύστε την πιο λαχταριστή τούρτα με κανελόνια και σπανάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Monopoli Team
20.11.2021
A
A
Υλικά (για τη γέμιση):
Εκτέλεση:
Για τη μπεσαμέλ
- 2 1/2 κουτιά κανελόνια
- 1 κιλό ανθότυρο
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
- 2 αυγά
- 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα
- Βούτυρο για το ταψί
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 90 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 λίτρο γάλα

- Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει χωρίς να καεί προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας το με έναν αυγοδάρτη για 5 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε κρύο το γάλα από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες.
- Ρίχνουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα.
Για τη γέμιση:
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο γυάλινο μπολ και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε τα αυγά, το ανθότυρο ψιλοκομμένο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 25 εκ. και το βουτυρώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και στον πάτο.
- Καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε γύρω γύρω στα πλάγια αλουμινόχαρτο για να χτίσουμε άλλα 50 εκ. ύψος φροντίζοντας να περνά το ύψος από τα κανελόνια.
- Στην συνέχεια μέσα από το αλουμινόχαρτο βάζουμε μια φαρδιά λωρίδα αντικολλητικό χαρτί στο ύψος του αλουμινόχαρτου. Ρίχνουμε το 1/3 της μπεσαμέλ και αρχίζουμε να γεμίζουμε τη φόρμα με τα κανελόνια όρθια.
- Τα γεμίζουμε με ένα κορνέ (που έχουμε βάλει μέσα τη γέμιση από το σπανάκι ) και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ φροντίζοντας να πέσει ανάμεσα από τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε 25 λεπτά να κρυώσουν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και με προσοχή αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το αντικολλητικο χαρτί που καλύπτει την επιφάνεια από τα κανελόνια.
- Ρίχνουμε στην επιφάνεια τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
[relart 1]
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο master του σαξοφώνου Jean Toussaint στο Half Note Jazz Club
Υπ. Δικαιοσύνης: Η απόφαση για τα ομόφυλα ζευγάρια και τους μόνους άντρες σχετικά με την απόκτηση παιδιών
Αυτοί είναι οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση για το Πάσχα – Γιατί καταγράφεται πτώση;
Πνοή: Ο Βαγγέλης Ρήνας ζωγραφίζει τη μεταφυσική ενέργεια της γυναικείας φύσης στην Γκαλερί Σκουφά
Οι Ωραίες των Δίσκων: Η εικαστικός Ρούλη Μπούα αναβιώνει πρόσωπα και τοπία της ελληνικής ιστορίας στο Βρυσάκι
Μουσείο Πράδο: Σκάνδαλο με «χαμένο πίνακα» του Καραβάτζιο που τελικά αποδείχθηκε πλαστός
Ελληνικός Κόσμος: Πασχαλινό camp για παιδιά με παιχνίδια, κατασκευές και εκπαιδευτικές δράσεις
Ο Bhukhurah ανακοινώνει Spring Tour – Πρώτη στάση η Αθήνα
Όλα για την Εύα: Η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Όσκαρ σε ειδική προβολή
Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης στον Σταυρό του Νότου Plus – Με Φοίβο Δεληβοριά και Imiterasu