Τα τελευταία χρόνια, η καρδιά των Δυτικών Προαστίων χτυπάει στο Περιστέρι. Και όσοι αγαπάμε το Περιστέρι ξέρουμε ότι εκεί βρίσκονται μερικά από τα πιο όμορφα “διαμαντάκια”, που μας καλούν να τα ανακαλύψουμε.
Ένα από αυτά είναι και ο Gigifioggos, του οποίου η αισθητική μας μεταφέρει στα ζηλευτά μπιστρό του Παρισιού και στα πανέμορφα μπαρόκ μαγαζιά του. Και όλα αυτά, λίγα βήματα από τη στάση του μετρό.
Τζιτζιφιόγκος είναι αυτός που προσέχει με ζήλο την εμφάνισή του. Και ως «δηλωμένος τζιτζιφιόγκος» ο ιδιοκτήτης, Τάκης Ζαχαρόπουλος, πρόσεξε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στο design του μαγαζιού.
Ένα παριζιάνικο bistro στην καρδιά των Δυτικών ΠροαστίωνΑν κανείς έχει επισκεφτεί το Παρίσι, σίγουρα μία βόλτα στον Gigifioggo θα του ξυπνήσει όμορφες μνήμες από τα γαλλικά μπιστρό. Ο εξωτερικός του χώρος είναι εμπνευσμένος απόλυτα από την γαλλική αυτή νοοτροπία, όπως φυσικά και το μενού του.
Οι επιρροές όμως δεν σταματούν εκεί. Η αύρα του γαλλικού μεσοπολέμου είναι αισθητή σε κάθε γωνιά του εσωτερικού χώρου. Έντονο πετρόλ και κόκκινο βελούδο είναι τα δύο χρώματα που κυριαρχούν, σε μία κάπως μυστήρια ατμόσφαιρα που μας καλεί να την ανακαλύψουμε.
Τα φωτιστικά του πολλοί τα έχουν ζηλέψει, το ίδιο και όλα τα έπιπλα του, όμως τελικά την παράσταση κλέβει το μενού του. Από το πρωί μέχρι και το βράδυ, μπορούμε να βρούμε κάτι που σίγουρα θα μας ταιριάζει. Ξεκινάμε με καφέ, συνεχίζουμε με brunch, έπειτα με μεσημεριανό και τέλος με ένα κοκτέιλ, από το νέο cocktail μενού που μόλις παρουσιάστηκε και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ένα bistro που αγαπάει το κρασίΤο wine list του Gigifioggos, εμπνευσμένο από τον sommelier και μετρ στο είδος του, Βασίλη Παπαδόπουλο, φωνάζει επίσης Παρίσι και με μία μεγάλη λίστα ετικετών από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, σίγουρα θα μας ταξιδέψει κάπου μακριά. Και επειδή στο κρασί δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί, όλες οι ετικέτες κρασιού που φιλοξενεί το μαγαζί, προσφέρονται και σε ποτήρι.
Μιας και το κρασί όλοι το αγαπάμε, στον Gigifioggo αποφάσισαν να το βάλουν… παντού! Και ο molecular mixologist Άρης Χατζηαντωνίου ήταν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Αν ήταν επικίνδυνη δεν ξέρουμε, τα αποτελέσματά της όμως είναι παραπάνω από επιτυχημένα.
Ο ταλαντούχος mixologist, άφησε για λίγο τον τομέα του μοριακού κοκτέιλ στην άκρη και μας παρουσίασε μία λίστα με κοκτέιλ που αναδεικνύουν και σέβονται το κρασί όσο τίποτα άλλο. Το κρασί λοιπόν στα νέα κοκτέιλ του Gigifioggou έχει την τιμητική του και εμείς ξεχωρίσαμε αυτά που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Αν μας έλεγε κανείς πως τα κοκτέιλ μπορούν να «παντρευτούν» με το κρασί, ίσως και να μην τον πιστεύαμε. Ο Άρης Χατζηαντωνίου μας αποδεικνύει όμως πως το αποτέλεσμα μπορεί να βγει εξαιρετικά αρμονικό και ενδιαφέρον. Ειδικά όταν μιλάμε για παραλλαγές των αγαπημένων μας κοκτείλ, όπως είναι το Zombie ή το Apple Martini.
Η δική μας γνωριμία με το νέο cocktail menu του Gigifioggo ξεκίνησε με το Peach Spritzer, το οποίο παντρεύει το prosecco με το κονιάκ και αποτελεί μία από τις πιο κατάλληλες επιλογές για να αρχίσουμε το βράδυ μας. Και μετά από μία καλή αρχή, επιβάλλεται μία ακόμα καλύτερη συνέχεια, με το Gigi Spot, το οποίο έχει λευκό, ξηρό κρασί, τζιν, μαστίχα, νότες λεμονιού και σμέουρου.
Ξεχνάμε στη συνέχεια το… παλιό Old Fashioned και υποδεχόμαστε την ομολογουμένως αρκετά πετυχημένη παραλλαγή του Vino Rum Fashioned με κόκκινο κρασί και χειροποίητο σιρόπι κόκκινου κρασιού. Το κρεμώδες Wine Smoothie που έρχεται στην συνέχεια, παντρεύει το ημίγλυκο κρασί με το bourbon, την βανίλια και το σμέουρο, και μας δίνει ένα αξέχαστο αποτέλεσμα.
Το Grapes and Apples, στο οποίο πρωταγωνιστούν ενισχυμένοι οίνοι και σπιτικό σιρόπι λευκού κρασιού, περιμένει όσους αγαπούν το λευκό κρασί, ενώ το French 75 μας συστήνει τον συνδυασμό του τζιν με το prosecco.
Cocktail χωρίς φαγητό όμως δεν γίνεται!Τα νέα κοκτέιλ που έφτασαν διά χειρός Άρη Χατζηαντωνίου, ταίριαξαν απόλυτα με το μενού του Gigifioggos, γιατί ένα καλό κοκτέιλ χρειάζεται ένα καλό φαγητό για να αναδείξει όλες τις γεύσεις του, και φυσικά το αντίστροφο! Και η σεφ Βασιλική Γκέρτσου είχε ήδη δημιουργήσει την καλύτερη βάση, για να αναδειχθούν τα νέα κοκτέιλ.
Αν κάποιος επισκεφτεί το bistro αυτό και δεν δοκιμάσει τις κροκέτες του, πραγματικά θα είναι σαν να μην πήγε ποτέ. Η αποκαλυπτική αυτή έκρηξη γεύσεων που μας κέρδισε από την πρώτη μπουκιά, κρύβει μέσα της μανιτάρια, Jamon Serrano και λάδι τρούφας, που φυσικά κλέβει πάντα την παράσταση και εμπλουτίζει γευστικά κάθε πιάτο που συνοδεύει.
Ακόμα, δοκιμάσαμε τα πολύ όμορφα χωνάκια τορτίγιας με μοσχάρι, τα οποία συνοδεύονται με τρία ξεχωριστά ντιπάκια γιαουρτιού, που καλύπτουν όλους τους ουρανίσκους. Από το τραπέζι μας όμως δεν γίνεται να λείπουν τα γεμιστά νιόκι με μανιτάρια porcini και λευκή σάλτσα τρούφας, τα οποία στην κυριολεξία λιώνουν στο στόμα.
Αν τώρα το burger είναι η αδυναμία σου, αυτό από τον Gigifioggo, με 100% μοσχαρίσιο κιμά, που συνοδεύεται με πατάτες και δύο χειροποίητα ντιπάκια, θα κερδίσει την καρδιά σου.
Και για μας που πάντα εκτιμούμε ένα καλό club sandwich, η ομάδα αυτή έχει προνοήσει και μας παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του, με λευκή focaccia και άρωμα Ιταλίας, πάντα παρέα με τις απαιτούμενες τηγανιτές πατάτες.
Στο σύνολο του, ο Gigifioggos συνδυάζει καλό φαγητό, όμορφο χώρο, ευγενέστατο προσωπικό και φυσικά κάποια κοκτέιλ που ποτέ δεν φανταζόμασταν πως θα μπορούσαν να ταιριάξουν τόσο αρμονικά με το κρασί. Και όμως, όσο αρμονικό είναι το bistro αυτό που δεσπόζει στο Περιστέρι, τόσο ισορροπημένες είναι και οι γεύσεις του.