ΣΥΝΤΑΓΗ
Shakshuka από το food blog Food24_skg
Shakshuka, μια απολαυστική συνταγή με αυγά, σάλτσα ντομάτας και πολύχρωμες πιπεριές που θα λατρέψετε όλοι!

Monopoli Team
03.12.2021
A
A
Yλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κόκκινη πιπεριά (λωρίδες)
- 1 κίτρινη πιπεριά (λωρίδες)
- 1 πορτοκαλί πιπεριά (λωρίδες)
- 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 καρότο (κυβάκια)
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 50 ml λευκό κρασί
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- μαϊντανός
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 4 αυγά

- Σε ένα τηγάνι ή μαντέμι προσθέτετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τον πελτέ, την σάλτσα ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνετε να πάρει μια βράση.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το σπανάκι και σκεπάζετε το τηγάνι μας.
- Μαγειρεύετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Τέλος αφότου περάσουν τα 5 λεπτά, προσθέτετε τα 4 αυγά, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό και σκεπάζουμε ξανά το τηγάνι σας και αφήνετε για 5-10 λεπτά (μέχρι να γίνει το αυγό).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanana bread από το blog food24_skg12.09.2018
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Diamond Cat Expo 2025: Γάτες απ’ όλο τον κόσμο “κατακλύζουν” το Σεράφειο Μέγαρο
Λάκης Παπαστάθης: Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ο Διάλογος του Θέμελη: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του σπουδαίου αρχαιολόγου
Jerome Kaluta: Ο όρος Αφροέλληνας είναι πλέον οικείος – και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα
Home Cinema: 10 ταινίες που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη