Μικρού μήκους
Αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη
Αφιέρωμα στις μικρού μήκους ταινίες που βασίζονται σε διηγήματα του Αντώνη Σαμαράκη στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ και ΑΝΔΟΡΑ.

Monopoli Team
09.12.2021
A
A
Το 2020 είχε ανακηρυχτεί έτος Αντώνη Σαμαράκη, τιμώντας την προσφορά του σημαντικού συγγραφέα στην ελληνική πεζογραφία.
H t-shOrt, με σημαντική πορεία στην ελληνική κινηματογραφία, ειδικότερα δε στην ελληνική μικρού μήκους κινηματογραφία, συμβάλλει με το αφιέρωμα αυτό στην τιμή που οφείλουμε όλοι στον μεγάλο συγγραφέα.
Λεπτομέριες Φεστιβάλ
Οκτώ (8) σκηνοθέτες μικρού μήκους ταινιών (Άρης Μπαφαλούκας, Γιάννης Καραπιπερίδης, Νάνσυ Σπετσιώτη, Κυρηναίος Παπαδημάτος, Μιχάλης Φελάνης, Σάββας Σταύρου, Γεωργία Νικολάου, Χρυσηίδα Γαζή), εμπνεύστηκαν από διηγήματά του και μετέφεραν στην οθόνη, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, τα έργα του «Το Ποτάμι», «Ο ήλιος έκαιγε πολύ», «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό», «Φυστίκια Αιγίνης». Διαχρονικά από την παλαιότερη (1991) μέχρι την νεότερη (2019) καταγράφονται οι απόψεις δημιουργών του κινηματογράφου με ευαισθησία, δυναμική, και τόλμη μεταφέροντάς μας τις εικόνες και τους ήχους που φαντάστηκαν να υπάρχουν μέσα στις λέξεις και τις φράσεις των κειμένων του.
Στο επετειακό αφιέρωμα (ΑΣΤΟΡ) θα παρευρεθούν η κυρία Ελένη Σαμαράκη (σύζυγος του συγγραφέα), οι σκηνοθέτες των ταινιών καθώς και άνθρωποι του πολιτισμού, του βιβλίου και του κινηματογραφικού χώρου για μια μικρή εισαγωγή 30 λεπτών πριν την έναρξη της προβολής.
Η t-shOrt, με την αγάπη και το πάθος για την μικρή φόρμα του σκηνοθέτη, παραγωγού και διανομέα Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, φρόντισε για την καλύτερη δυνατή προβολή των 8 ταινιών και σας καλεί να απολαύσετε, στην δια ζώσης προβολή του αφιερώματος στους κινηματογράφους τις εμπνευσμένες ταινίες που έχουν συνολική διάρκεια 2 ωρών.
Το αφιέρωμα δεν είναι μόνο επετειακό με την προβολή του στις 9 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30, στον κινηματογράφο «ΑΣΤΟΡ» (Σταδίου 28 – στοά ΚΟΡΑΗ), αλλά επιχειρεί και την έξοδό του με κανονική διανομή στον κινηματογράφο «ΑΝΔΟΡΑ» τις Δευτέρες και Τρίτες 13, 14, 20 και 21 Δεκεμβρίου στις 17:30, στοχεύοντας στο μεγάλο κοινό, που θέλει να δει και να απολαύσει τις μικρές αυτές δημιουργίες. Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.
Το αφιέρωμα θα προβληθεί και στην Θεσσαλονίκη από την αρχή του νέου έτους με την συνεργασία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ήδη φροντίζουμε για περισσότερες προβολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα ενημερωθείτε σύντομα σχετικά με πρόγραμμα.
Σ’ ένα συνοριακό σταθμό
Σκηνοθεσία: Νάνσυ Σπετσιώτη
Διάρκεια: 11′, Μυθοπλασία, 35 χιλ., Έγχρωμη
Το ποτάμι
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραπιπερίδης
Διάρκεια: 20,΄ Σπουδαστική, 16 χιλ., Έγχρωμη, 1995
Η Απέναντι Όχθη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διάρκεια: 9”, Μυθοπλασία, Έγχρωμη, 2011
Φιστίκια Αιγίνης
Σκηνοθεσία: Σάββας Σταύρου
Διάρκεια: 17′, Μυθοπλασία, Έγχρωμη, 2019
Το ποτάμι
Σκηνοθεσία: Άρης Μπαφαλούκας
Διάρκεια: 12′, Μυθοπλασία, 16 χιλ., Έγχρωμη, 1995
Ο ήλιος έκαιγε πολύ
Σκηνοθεσία: Κυρηναίος Παπαδημάτος
Διάρκεια: 6΄, Μυθοπλασία, 16 χιλ., Έγχρωμη, 1989
Το ποτάμι
Σκηνοθεσία: Γεωργία Νικολάου
Διάρκεια: 12′, Μυθοπλασία, Έγχρωμη, 2016
Ο ήλιος έκαιγε πολύ
Σκηνοθεσία: Χρυσηίδα Γαζή
Διάρκεια: 11΄, Σπουδαστική, S16 χιλ., Έγχρωμη, 2000
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η τέλεια ρουτίνα περιποίησης για glass skin
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 14 Μαρτίου
Το denim τζάκετ είναι το statement κομμάτι αυτής της άνοιξης
Τα Coffeeway Coffeebags είναι η νέα μεγάλη τάση στον κόσμο του καφέ
«Προστάτες των Κυκλάδων»: Ο 12ος Διεθνής Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Συναυλία για τα Τέμπη: Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Η Swatch καλωσορίζει την άνοιξη με τη νέα της συλλογή Blossom Time
«Kόρη II»: Ο Γιώργος Πετρίδης παρουσιάζει ένα γλυπτό – φόρο τιμής στην ελληνική συμμετοχή στην Επιτροπή του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών
Οι Μέμφις και οι Half Zero στο Principal Club Theater
Οι Lobsters στο Piraeus Club Academy