MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιαπωνία: Επιστήμονες δημιούργησαν μάσκες που λάμπουν όταν κάποιος έχει κορονοϊό

Μία νέα εντυπωσιακή ανακάλυψη μάς συστήνουν οι Ιάπωνες ερευνητές του Νομαρχιακού Πανεπιστημίου του Κιότο, κι αυτή είναι μάσκες με αυγά στρουθοκαμήλου που λάμπουν αν κάποιος έχει κορονοϊό.

Photo Credits: Kyoto Prefectural University
Photo Credits: Kyoto Prefectural University
Monopoli Team

Οι ερευνητές στο Νομαρχιακό Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας, δημιούργησαν μια νέα μάσκα που λάμπει όταν εκτεθεί στο υπεριώδες φως, εάν περιέχει ίχνη κορονοϊού. Χρησιμοποιώντας αντισώματα που εξάγονται από αυγά στρουθοκαμήλου και φθορίζουσα βαφή, το καινοτόμο αυτό σύστημα ανίχνευσης δίνει στους χρήστες του έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να μάθουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Με επικεφαλής τον Yasuhiro Tsukamoto, η ομάδα επιστημόνων ελπίζει να πάρει την έγκριση της κυβέρνησης και να αρχίσει να πουλά τις μάσκες μέσα στο 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι αφήνει στον οργανισμό ο Covid-19 και γιατί ο αθλητισμός προστατεύει12.09.2018

Τα αυγά στρουθοκαμήλων και η υπεριώδης ακτινοβολία

Το μυστικό για την ανίχνευση του κορονοϊού, είναι τα αυγά στρουθοκαμήλου, καθώς οι στρουθοκάμηλοι είναι σε θέση να παράγουν πολλά διαφορετικά αντισώματα, που εξουδετερώνουν ξένους μικροοργανισμούς που μπορεί να εισβάλλουν στο σώμα τους.

Γνωρίζοντας αυτή την πληροφορία, η ομάδα ανέπτυξε ένα ειδικό φίλτρο που μπορεί να αφαιρεθεί από την μάσκα και να ψεκαστεί με μια φθορίζουσα βαφή, η οποία περιέχει αντισώματα του κορονοϊού από τα αυγά. Όταν ο κάτοχος αυτής της μάσκας έρθει σε επαφή με τον ιό, αυτή θα αρχίσει να λάμπει έντονα, κάτω από το φως της υπεριώδους ακτινοβολίας UV.

Σύμφωνα με αυτή την ιδέα, όποιος φοράει την μάσκα, θα μπορεί να καταλάβει ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, όταν η μάσκα αρχίζει να λάμπει και έτσι θα μπορεί να πραγματοποιείται μια πρώτη διάγνωση του κρούσματος. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε άλλους.

Ενώ η έγκριση της κυβέρνησης εκκρεμεί ακόμη, ο Yasuhiro Tsukamoto σκέφτεται ήδη τις δυνατότητες του καινοτόμου αυτού συστήματος ανίχνευσης. «Μπορούμε να παράγουμε μαζικά αντισώματα από στρουθοκάμηλους με χαμηλό κόστος. Στο μέλλον, θέλω να το μετατρέψω σε ένα εύκολο κιτ, που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας», δηλώνει.

Πηγή: Design Boom

Περισσότερα από Επίκαιρα