ΣΥΝΤΑΓΗ
Λαχταριστά μελομακάρονα από την food blogger Nikis_food
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την συνταγή για μελομακάρονα και ετοιμαστείτε να μυρίσει το σπίτι σας κανέλα και γαρύφαλλο!

Monopoli Team
17.12.2021
A
A
Yλικά (για τη ζύμη)
Εκτέλεση
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 8 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κ.γ. μπέικιν μπαουντερ
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη (80γρ)
- 1κ.γ σόδα
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι (βιολογικό)
- 1.γ. κανέλα
- μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- Φλούδα από ένα πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 ξυλο κανέλας
- καρύδια για το γέμισμα
- καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα

- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε κανέλα , γαρύφαλλο και ξύσμα.
- Συνεχίζουμε με τον χυμό διαλυμένο μέσα την σόδα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν και πλάθουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη .
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμη τοποθετούμε το καρύδι μας (ένα μικρό κομματάκι) και κάνουμε το σχήμα που θέλουμε.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στις αντιστάσεις
Για το σιρόπι
- Όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολακι καλό ανακάτεμα και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά . Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 4 και βουτάμε τα μελομακάρονα αφού τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν για 5 λεπτά περίπου ..
- Το ποσό θα τα αφήσουμε είναι λίγο και στο πώς μας αρέσει να τα τρώμε μαλακά η λίγο τραγανά που λέει και η φίλη μου η
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο καρυδάκι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCoconut cake από τη food blogger Nikis food12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νikis Food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης