Chef's Tips
Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με κάστανο & κουβερτούρα από την food blogger Marysgramm
Οι πιο λαχταριστές, γιορτινές, σοκολατένιες μπουκιές!
Monopoli Team
19.12.2021
Υλικά
- 140 γρ κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα
- 50 γρ φιστίκια Αιγίνης και έξτρα για την επικάλυψη ( καθαρισμένα και χοντροκομμένα )
- 50 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- τρούφα
- καρύδια χοντροκομμένα
- 170 γρ πραλίνα
Σπάστε την κουβερτούρα σε ένα βαθύ σκεύος . Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι να ζεσταθούν. Πριν αρχίσει ο βρασμός ρίξτε την κρέμα γάλακτος μέσα στην σπασμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Στην συνέχεια, ρίξτε τα μπισκότα, τα κάστανα, το κονιάκ πάνω στα μπισκότα, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και ανακατέψτε με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά. Τέλος βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά από 3 ώρες, βάλτε σε ένα δίσκο τα καρύδια, την τρούφα και αν θέλετε φυστίκια Αιγίνης, σχηματίστε μικρά μπαλάκια και καλύψτε τα με τρούφα ή καρύδια και φιστίκια. Βγαίνουν περίπου 25 τρουφάκια και συντηρούνται στο ψυγείο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Ράμι Μάλεκ: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία του Λος Άντζελες
Λεωφορείο ο Πόθος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο
Ο Γιάννης Κότσιρας στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου