Chef's Tips
Χριστουγεννιάτικος κορμός από την food blogger Garlicmother
Μια πεντανόστιμη συνταγή για κορμό με μόνο 5 υλικά και λιγότερο από μισή ώρα από τον χρόνο σου!

Monopoli Team
21.12.2021
Τα φετινά Χριστούγεννα πλησιάζουν! Και παρόλη την τρέλα του μήνα Δεκέμβρη, δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα από την οικογένεια και τους φίλους γύρω από ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Οι τσελεμεντέδες παίρνουν φωτιά, σημειώσεις σε τετράδια τσακισμένα ανοίγουν, η αναζήτηση στο ίντερνετ μυρίζουν κουραμπιέ! Θέλουμε τις πιο νόστιμες, ευπαρουσίαστες και περίτεχνες συνταγές. Η Garlicmother όμως επιμένει στην απλότητα και την ευκολία. Για αυτό επιλέγει να μας δείξει μια πεντανόστιμη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κορμό με μόνο 5 υλικά που θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Υλικά
- 25ογρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κακάο
- 2 καπάκια παλαιωμένο ρούμι
- 1 1/2 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
- 1 ρόδι
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη

Διαδικασία
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Έπειτα προσθέτουμε όλο το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθεί και βάζουμε το κακάο. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά να λειάνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ρούμι και το ανακατεύουμε ξανά. Εκείνη την ώρα βάζουμε και τα σπυριά από το ρόδι.
- Σπάμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε καλά. Τα βάζουμε ξανά μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε να καλύψουν όλο το μείγμα.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα στο κέντρο. Με τα χέρια μας το απλώνουμε και φτιάχνουμε έναν κύλινδρο. Το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί. Έπειτα το βάζουμε στην συντήρηση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μας γρήγορα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γλάσο μας να γίνει λείο και γυαλιστερό (δοκιμάστε με το κουτάλι γιατί ο καθένας μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος.)
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση