MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Ρεβεγιόν με gourmet μενού σε 10 αθηναϊκά εστιατόρια

Αυτά τα 10 εστιατόρια φέρνουν το πνεύμα των εορτών στο πιάτο μας και διοργανώνουν τα καλύτερα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για μία αξέχαστη fine dining εμπειρία.

Photo by Jordan Arnold on Unsplash
Photo by Jordan Arnold on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να πλησιάζουν, αρχίζουν οι συζητήσεις για το πού θα πάμε να κάνουμε ρεβεγιόν. Άλλοι επιλέγουν το σπίτι, άλλοι τις ταβέρνες, άλλοι τα κέντρα διασκέδασης και άλλοι τα εστιατόρια fine dining.

Όταν οι λάτρεις του fine dining ακούν την λέξη ρεβεγιόν, το μυαλό τους πάει αυτόματα σε κάτι επίσημο, πολυτελές και σίγουρα λαμπερό. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους δέκα αγαπημένα μας εστιατόρια, που θα κάνουν τις γιορτινές σας αποδράσεις παραμυθένιες, νόστιμες και ξεχωριστές.

Από την Κηφισιά μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, αυτές είναι οι καλύτερες fine dining επιλογές για να βιώσουμε τις γιορτινές αυτές ημέρες, σαν μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Artisanal Lounge & Gardens

Για το ρεβεγιόν μας δεν αρκεί μόνο ένα ποιοτικό εορταστικό μενού. Η γιορτινή ατμόσφαιρα πρέπει να πρωταγωνιστεί, και στο Artisanal Lounge & Gardens έχει σίγουρα την τιμητική της. Το fine dining εστιατόριο που δεσπόζει στην Κηφισιά, κλέβει εδώ και χρόνια τις εντυπώσεις κάθε μήνα του χρόνου, αλλά πάντα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αφήνουν μία διαφορετική αίσθηση.

Το μενού για ρεβεγιόν Χριστουγέννων είναι στα 75€ ανά άτομο και περιλαμβάνει 4 πιάτα, τα οποία υπόσχονται να μας κάνουν να νιώσουμε την θέρμη των γιορτών. Στα 85€ ανά άτομο δε, το μενού για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, είναι έτοιμο να μας ενθουσιάσει και να μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές ελληνικές γιορτινές γεύσεις, πάντα βέβαια με ένα ποιοτικό twist.

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108086111 (από τις 16:00μμ μέχρι τις 19:00μμ)

Moorings

View this post on Instagram

A post shared by moorings (@moorings.gr)

Στην Μαρίνα Βουλιαγμένης, το Moorings πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα fine dining εστιατόρια, που εκτός από καλό φαγητό, προσφέρουν και αξεπέραστη θέα. Για τα φετινά ρεβεγιόν βέβαια, θα προσφέρει αυτά τα δύο με μία επιπλέον γιορτινή διάθεση, σε έναν χώρο που μας υποδέχεται με χαρά και διασκεδαστική μουσική, καθώς τον ρυθμό του ρεβεγιόν μας θα το δώσουν οι OtherView.

Το χριστουγεννιάτικο μενού 6 πιάτων κοστίζει 79€ και περιλαμβάνει τις καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες, σε νόστιμα, δημιουργικά και εορταστικά παντρέματα μεταξύ τους. Στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς όμως, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα. Με 6 πιάτα και τιμή 95€, ξεχωρίζουμε τα macaron από μελάνι σουπιάς με καπνιστό σολομό, crème fraiche, κάρδαμο και μπρικ σολομού, το ιδιαίτερο Surf’ n’ Turf maki roll με καβουρόψιχα, και φυσικά το λαχταριστό γλυκό που θα σφραγίσει την εορταστική μας διάθεση, την mousse bitter σοκολάτας με φρούτα του δάσους και γρανίτα σαμπάνιας. Το μενού και των δύο ημερών το υπογράφει ο chef Ανδρέας Σχοινάς.

Μαρίνα Βουλιαγμένης
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9670659, 210 8961310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στόλισαν τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου12.09.2018

Blends

Το Blends, ένα από τα στολίδια της Γλυφάδας και μία όαση του fine dining, υποδέχεται και αυτό τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με δύο λαμπερές γαστρονομικές βραδιές.  Ο Chef Κωνσταντίνος Λώλας, έχει ετοιμάσει δύο άκρως εορταστικά μενού, τα οποία υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες.

Στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα των ημερών, προστίθεται το μενού των Χριστουγέννων του Blends. Με 6 πιάτα, από τα οποία ξεχωρίζει η γαλοπούλα «wellington» με παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γέμιση και η λαχταριστή Black-Forest, και με τιμή ανά άτομο στα 79€, τα Χριστούγεννα μας θα έχουν ξεχωριστή γεύση. Το ίδιο και η Πρωτοχρονιά μας βέβαια, η οποία θα μείνει αξέχαστη. Με μενού έξι πιάτων στα 89€ και live μουσική από τον Andy Nicolas, δε θα χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για να περάσουμε μία όμορφη βραδιά.

Φοίβης 19 και Λαοδίκης, Γλυφάδα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 1821711

Aleria

Στο εορταστικό και αρχοντικό Aleria, η εμπειρία του fine dining είναι μοναδική και ο ταλαντούχος chef Γκίκας Ξενάκης είναι υπεύθυνος για αυτό. Επιπλέον, και στα δύο ρεβεγιόν, θα μπορούμε με 50€, να επιλέξουμε τα αντίστοιχα κρασιά που ταιριάζουν με τα πιάτα μας.

Με το μενού του ρεβεγιόν Χριστουγέννων να βρίσκεται στα 95€, τα πέντε πιάτα που επέλεξε ο chef, θα μας ταξιδέψουν σε ένα ελληνικό εορταστικό τοπίο, κάπου χιονισμένα ίσως. Στο μενού της Πρωτοχρονιάς από την άλλη, θα γίνουμε μάρτυρες ενός παντρέματος του κλασικού με το διαχρονικό αλλά και το σύγχρονο. Με 115€, θα απολαύσουμε 5 πιάτα, από τα οποία ξεχωρίζουν για τις εορταστικές τους γεύσεις.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 522 2633

Agora Select

Το Agora Select βρίσκεται εδώ και χρόνια στις πρώτες επιλογές των Αθηναίων που θέλουν καλό φαγητό, σε προσιτές όμως τιμές. Τα δύο αυτά αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά του θα συναντηθούν και φέτος, για τα δύο ξεχωριστά ρεβεγιόν που θα διοργανώσει το fine dining εστιατόριο των Ιλισίων, που μας υποδέχεται πίσω από το ξενοδοχείο Hilton.

Για το μενού των Χριστουγέννων, ο chef Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και η ομάδα του, μας ετοιμάζουν εκλεκτές γεύσεις, με τα ελληνικά προϊόντα να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Με 55€ το άτομο, στο τραπέζι μας θα βρούμε 5 μοναδικά πιάτα, όπως Fiocchi με ρικότα, αχλάδι και κρέμα Αρσενικού Νάξου και χτένια bourguignon με πικάντικο πουρέ καρότου και καραμελωμένα κρεμμύδια εσαλότ. Για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς τώρα, στο μενού των 65€ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 5 πιάτα, μέσα στα οποία βρίσκεται και η γαστρονομική έκπληξη του χοιρινού olive fed, με πουρέ από παστινάκι και σάλτσα porto.

Χατζηγιάννη Μέξη και Βεντήρη 9, Ιλίσια, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7252252

Βασίλαινας

Το παραδοσιακά σύγχρονο εστιατόριο Βασίλαινας έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 χρόνια πορείας στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας και αυτό το μαρτυρούν τόσο οι διακρίσεις του, όσο και οι άνθρωποι που το αγαπούν και το επιλέγουν σε κάθε τους στιγμή. Δύο αρκετά σημαντικές στιγμές κάθε έτους, είναι τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που ο Βασίλαινας με χαρά φιλοξενεί εδώ και χρόνια στο χώρο του.

Φέτος, το μενού του Ρεβεγιόν Χριστουγέννων προσφέρει υψηλές γαστρονομικές γεύσεις στα 90€, με δυνατότητα wine pairing στα 35€. Το μενού περιλαμβάνει: Σούπα (χειμερινές ρίζες, μελάνι σουπιάς, σολομός), Καβούρι (ξινόμηλο, σελινόριζα), Φαγκρί (σέσκουλα, αχινός, sabayon lemon grass), Black Angus Sirloin Steak (νιόκι, πορτσίνι, νιώτικο τυρί), Kάστανο (μους λευκής σοκολάτας,μύρτιλο, σμέουρο, παγωτό κάρδαμο).

Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το μενού περιλαμβάνει Σούπα (εσαλότ, κάστανο, χέλι), Ταρτάρ μόσχου (τοπιναμπούρ, τρούφα), Χριστόψαρο (σελινόριζα με πραλίνα φουντουκιού, kingoyster, σιναπόσπορος), Χοιρινό Ibérico (κόκκινο λάχανο, παντζάρι, ραβιόλια με τυρί Kυανό), Σοκολάτα (μους bitter σοκολάτας, αχλάδι, κρεμέμελιού,crumble τζίντζερ, σορμπέ μανταρίνι) και βεβαια Βασιλόπιτα. Ένα μενού που κοστίζει 100€, με δυνατότητα wine pairing στα 45€.

Βρασίδα 13, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7210501

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καλύτερα wine bars της Αθήνας για μία ξεχωριστή βραδιά12.09.2018

Manouka wine restaurant

Το Manouka wine restaurant με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη αλλά και τον Λυκαβηττό, γέμισε φωτάκια και στολίδια, και για να γίνει ακόμα πιο εορταστική η ατμόσφαιρά του, θα ανάψει το τζάκι του και θα μας περιμένει την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, να περάσουμε τα ρεβεγιόν μας παρέα με τις γιορτινές επιλογές της chef Ελένης Αλειφέρη αλλά και τα οινικά ταξίδια που θα μας προσφέρει ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος.

Το μενού πέντε πιάτων της Παραμονής των Χριστουγέννων κοστίζει 85€ το άτομο, και περιλαμβάνει πιάτα τα οποία τιμούν την αγάπη του manouka για τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα. Για παράδειγμα, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κρασάτα μάγουλα από ελληνικό βουβαλίσιο κρέας και παραδοσιακές δίπλες, με μέλι Ελάτης.

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς τώρα, και με την συνοδεία του σαξοφωνίστα Γιάννη Ψειμαδά, το μενού θα κοστίζει 95€, και από τα πιάτα ξεχωρίζουν το φιλέτο ελληνικού τόνου, παναρισμένο με μαυροκούκι και άγρια χόρτα σωτέ, και το φιλέτο μαύρου χοίρου en croute, με ψητές γλυκοπατάτες. Όλα τα πιάτα και των δύο μενού συνοδεύονται με το κατάλληλο κρασί, που αναδεικνύει τις γεύσεις τους.

Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3241814

NJV Athens Plaza

Το NJV Athens Plaza, στην Πλατεία Συντάγματος, έχει διοργανώσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, απολαυστικούς γευστικούς συνδυασμούς, που συνδυάζονται μοναδικά με την εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά και την ζωντανή μουσική που θα συντροφεύει τα ρεβεγιόν μας, στις Αίθουσες Δεξιώσεων του Ξενοδοχείου.

Στο NJV Athens Plaza, το buffet θα έχει την τιμητική του, και κάθε εορταστικό πακέτο περιλαμβάνει διαφορετικές γαστρονομικές και vegan επιλογές από τον chef και μία φιάλη κρασί. Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα το γιορτάσουμε στα 110€, την ημέρα των Χριστουγέννων η τιμή θα πέσει στα 90€, ενώ το πακέτο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα κοστίζει 135€. Όλα τα γλυκά του buffet είναι διά χειρός του Pastry Chef Διονύση Αλέρτα.

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 2, Σύνταγμα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3352400

Saint George Lycabettus

Το 5 αστέρων ξενοδοχείο της Αθήνας, με πανοραμική θέα της πόλης που κόβει την ανάσα, θα μας φιλοξενήσει και φέτος για 2 ξεχωριστά και άκρως παραδοσιακά ρεβεγιόν. Στολισμένο γιορτινά και με διάθεση εορταστική, το Saint George Lycabettus υποδέχεται τους καλεσμένους του την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με όμορφη μουσική και δύο μοναδικά μενού των executive chef Βασίλη Μήλιου και Geoffrey Rembert, που μυρίζουν Ελλάδα.

Το Red Christmas Eve Dinner για την Παραμονή των Χριστουγέννων, με τιμή στα 100€ το άτομο, υπόσχεται να μας ταξιδέψει με τις γεύσεις υψηλής γαστρονομίας αλλά και την εκπληκτική θέα του Le Grand Balcon & La Suite Lounge, του Saint George Lycabettus. Έξι ξεχωριστά πιάτα και διασκεδαστική μουσική από τους The Velvet Project, θα συνθέσουν ένα από τα καλύτερα ρεβεγιόν μας.

Με όνομα New Years Golden Glam Dinner, στο ρεβεγιόν της Παραμονής Πρωτοχρονιάς θα βάλουμε τα γιορτινά μας και με 200€ το άτομο θα δοκιμάσουμε 6 πιάτα μοναδικής γαστρονομικής ταυτότητας, παρέα με την live μουσική των The Velvet Project.

Κλεομένους 2, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7416191

Βαρούλκο Seaside

Το Bαρούλκο Seaside που τραβάει τα βλέμματα εδώ και χρόνια στην Ακτή Κουμουνδρούρου, φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους λάτρεις των θαλασσινών, και όχι μόνο, για δύο μοναδικά ρεβεγιόν, δίπλα στο γαλάζιο τοπίο του Μικρολίμανου.

Από το μενού πέντε πιάτων του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, το οποίο κοστίζει 110€ το άτομο, ξεχωρίζουμε το κονσομέ καπνιστής σελινόριζας με ψητά χτένια και μανιτάρια κανθαρέλες, και το εντυπωσιακό γλυκό, σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, θα μας εντυπωσιάσει το αρνί με μαύρο σκόρδο, κρέμα μπρόκολου και σύγκλινο Μάνης, και φυσικά το λαχταριστό γλυκό, με mousse λευκής σοκολάτας, κομποτέ πράσινου μήλου, μπισκότο αμυγδάλου και παγωτό κάστανο, σε ένα μενού των 110€.

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5228400

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 cafe & bar στην Αθήνα που μας βάζουν αμέσως σε mood Χριστουγέννων12.09.2018

Περισσότερα από Going Out