ΣΥΝΤΑΓΗ
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την food blogger @faganoula.gr
Λαχταριστά, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με υπέροχη γεύση και πλούσιο άρωμα μπαχαρικών, που φέρνουν τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σας!

Monopoli Team
23.12.2021
A
A
Yλικά (Για τα μπισκότα)
Εκτέλεση (Για τα μπισκότα)
- 140 γρ. μαλακό βούτυρο
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 180 ml πετιμέζι
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (ίσως και 1-2 κ.σ. ακόμη)
- 80 γρ. παστεριωμένα ασπράδια αυγού (είναι το ρόφημα που υπάρχει στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με τη σόδα και το baking.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνετε το βούτυρο.
- Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνετε να γίνει χλιαρό και προσθέτετε το αυγό.
- Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι.
- Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
- Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια, αλλά δεν μας πειράζει.
- Την χωρίζετε στα δύο και κλείνετε τα δύο μέρη σε μεμβράνη.
- Πατάτε λίγο με έναν πλάστη για να ισιώσει και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μετά από 2 ώρες, αλευρώνετε τον πάγκο σας και ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Το κάθε φύλλο θα δώσει περίπου 35-40 μπισκότα.
- Κόβετε με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλετε και βάζετε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10′.
- Αφήνετε να κρυώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάτε σε μαρέγκα.
- Στην συνέχεια, ρίχνετε προσεκτικά το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά- σιγά την άχνη.
- Ανακατεύετε για 1′ ακόμα και βάζετε το μίγμα σε κορνέ.
- Διακοσμείτε τα μπισκότα σας (όχι απαραίτητα όλα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣοκολατένιο κέικ με γλάσο πραλίνας από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (@faganoula.gr)12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
My Fierce Ignorant Step: Η νέα παράσταση χορού του Χρήστου Παπαδόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη
WHORES.: Η noise rock καταιγίδα από την Ατλάντα live στην Αθήνα – Μαζί με Godsleep
Τουρισμός ως γέφυρα: Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Τζαζ στο Half Note
Chaplin’s World: Μια επίσκεψη στο τελευταίο καταφύγιο του Σαρλό
Έρευνα: Μόλις το 68% των Ελλήνων ευχαριστημένο με συνθήκες στέγασης
Δήμος Αθηναίων: Σύσταση Task Force για την προστασία του ιστορικού κέντρου
Πάσχα στην Ελλάδα: Ιστορίες, έθιμα και παραδόσεις σε 11 πασχαλινούς προορισμούς
Backstage Stories με τον Δημήτρη Καπουράνη (video)
Οι παραστάσεις που επιστρέφουν μετά το Πάσχα