Chef's Tips
Γιορτινό κέικ γεμάτο αρώματα από την food blogger Nikis_Food
Ξύλα στο τζάκι, ζεστό τσάι στο φλιτζάνι και ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα από κανέλα, μήλο και βούτυρο να ψήνεται στο φούρνο.

Monopoli Team
24.12.2021
Συνταγή για το κέικ
Εκτέλεση
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 αυγό
- 1 φλ τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 μήλο στο τρίφτη η μικρά κομματάκια

Με ένα σύρμα χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό. Ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα τελευταίο το αλεύρι.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι να πάει σε όλα τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις.
Στολίζουμε με γλάσο και καρύδια.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Kino Athens: Δωρεάν προβολές υποψήφιων ταινιών Βραβείου Κοινού LUX 2025 στην Τεχνόπολη
Ποια είναι τα οφέλη της νηστείας για την υγεία μας;
Θεσσαλονίκη: Την Οδύσσεια θα αφηγείται ρομπότ που έφτιαξαν μαθητές
Crossroads – Ταξιδεύοντας στον χρόνο και στον ήχο: Γιάννης Ψαράκης και Ιάσονας Μαρούλης μιλούν για τη δική τους γέφυρα μουσικής
Παύλος Μαρινάκης: Ο σιδηρόδρομος θα παραμείνει ανοιχτός – Αναδιάρθρωση εν λειτουργία
Πιο δυνατές από ποτέ: Εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναικεία ενδυνάμωση στο Cinobo Όπερα
Χωρίς Τραμ για τρεις μήνες το κέντρο της Αθήνας
Ζεστή σοκολάτα με τον Πικάσο: Μια παιδική παράσταση γεμάτη τέχνη στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης στον Σταυρό του Νότου Plus – Με τη Nalyssa Green
Αποκατεστημένες ελληνικές ταινίες-ορόσημα προβάλλονται σε Λονδίνο και Παρίσι