MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Chef's Tips

Γιορτινό κέικ γεμάτο αρώματα από την food blogger Nikis_Food

Ξύλα στο τζάκι, ζεστό τσάι στο φλιτζάνι και ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα από κανέλα, μήλο και βούτυρο να ψήνεται στο φούρνο.

Monopoli Team

Συνταγή για το κέικ
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
  • 1 αυγό
  • 1 φλ τσαγιού γάλα
  • 1 κ.γ κανέλα σκόνη
  • 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 μήλο στο τρίφτη η μικρά κομματάκια

Εκτέλεση
Με ένα σύρμα χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό. Ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα τελευταίο το αλεύρι.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι να πάει σε όλα τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις.
Στολίζουμε με γλάσο και καρύδια.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life