Chef's Tips
Γιορτινό κέικ γεμάτο αρώματα από την food blogger Nikis_Food
Ξύλα στο τζάκι, ζεστό τσάι στο φλιτζάνι και ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα από κανέλα, μήλο και βούτυρο να ψήνεται στο φούρνο.
Monopoli Team
24.12.2021
Συνταγή για το κέικ
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 αυγό
- 1 φλ τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 μήλο στο τρίφτη η μικρά κομματάκια
Με ένα σύρμα χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό. Ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα τελευταίο το αλεύρι.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι να πάει σε όλα τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις.
Στολίζουμε με γλάσο και καρύδια.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Velocity Warehouse φέρνει τους Nico Moreno, Alignment & Øtta για μια underground techno βραδιά
Μέγαρο: Μουσικές στην «Αυλή του Βασιλιά Ήλιου» με την Καμεράτα και τον Γιώργο Πέτρου
Οι Swingin’ Cats έρχονται με γιορτινή διάθεση στο Gazarte
Γρήγοροι και εύκολοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ
Η Big Band του Δήμου Αθηναίων με την Veronica Mortensen και τον Niels HP στο Θέατρο Ολύμπια
Καπούτ, του Άλντο Νικολάι στο Θέατρο Αλκμήνη
Νέο επεισόδιο «Ανοιχτό Βιβλίο» στην ΕΡΤ3: Η σύγχρονη συγγραφή βιβλίων στο επίκεντρο της συζήτησης
ROSARTE of musicals στο Θέατρο Ολύμπια
Οι Σικελοί Jumpin’ Up στο Half Note
Νίκος Φάκαρος και Musicaroi σ’ ένα ικαριώτικο γλέντι στο Arch Club