ΣΥΝΤΑΓΗ
Πάβλοβα από το food blog Xenias foodstories
Πάβλοβα, το γλυκό που θα σας γοητεύσει και θα σας χαρίσει ακόμη περισσότερη…γλύκα αυτές τις γιορτινές ημέρες!

Monopoli Team
28.12.2021
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 6 ασπράδια αυγών
- 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κορν φλάουερ
- 1 κ. γλ. λευκό ξύδι
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 κούπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
- Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντα

- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξύδι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.
- Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 ° για τα πρώτα 15 λεπτά και στους 110 ° για μια ώρα.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν.
- Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cookies με κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης