MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πάβλοβα από το food blog Xenias foodstories

Πάβλοβα, το γλυκό που θα σας γοητεύσει και θα σας χαρίσει ακόμη περισσότερη…γλύκα αυτές τις γιορτινές ημέρες!

Monopoli Team

Υλικά
  • 6 ασπράδια αυγών 
  • 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουερ 
  • 1 κ. γλ. λευκό ξύδι 
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 300 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης 
  • 2 κούπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας 
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντα

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
  • Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξύδι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα  με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.
  • Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 °  για τα πρώτα 15 λεπτά  και στους 110 ° για μια ώρα.
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν.
  • Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cookies με κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018

Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές