ΣΥΝΤΑΓΗ
Πάβλοβα από το food blog Xenias foodstories
Πάβλοβα, το γλυκό που θα σας γοητεύσει και θα σας χαρίσει ακόμη περισσότερη…γλύκα αυτές τις γιορτινές ημέρες!
Monopoli Team
28.12.2021
Υλικά
- 6 ασπράδια αυγών
- 1 και 1/2 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κορν φλάουερ
- 1 κ. γλ. λευκό ξύδι
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 κούπες κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
- Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντα
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κορυφές ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Αυτό θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξύδι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρέγκα με μια κουταλιά σε κύκλο διαμέτρου περίπου 20 εκ.
- Θα απλώσει και λίγο στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 ° για τα πρώτα 15 λεπτά και στους 110 ° για μια ώρα.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρέγκα μέσα σ αυτόν.
- Χτυπάμε τη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και απλώνουμε πάνω στην κρύα πλέον μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τα φύλλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSoft cookies με κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Pizza Man, σε σκηνοθεσία Όλγας Τζωρτζ στο Θέατρο Άβατον
Λιουμπλιάνα: Η μικρή πρωτεύουσα με τη μεγάλη ομορφιά
Πώς να ενισχύσεις τον όγκο και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σου, χωρίς fillers
Επίσημη πρεμιέρα για τη «Λυσσασμένη γάτα» στο θέατρο Αθηνά
Φονικό στα Σκοτεινά, του Torben Betts στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Oasis: Πόσα θα «πιάσει» το χειρόγραφο με τους στίχους του Wonderwall
5 baggy τζιν παντελόνια για cool & στιλάτα σύνολα
Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη: O μονόλογος με τον Μάνο Καρατζογιάννη επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός
Όταν το Σώμα Αφηγείται: Το Bodyterranean 2.0 στο Ωδείο Αθηνών
Σε επαναλειτουργία το 2025 η Συλλογή Frick στη Νέα Υόρκη