ΣΥΝΤΑΓΗ
Γεμιστά πατατοπιτάκια με κιμά και μαστέλο από την food blogger Mrs Olivespoon
Αφράτα, γεμιστά πατατοπιτάκια – η τέλεια ιδέα για να σερβίρετε ως ορεκτικό, στο γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Monopoli Team
30.12.2021
Υλικά (Για τη ζύμη)
Εκτέλεση
- 1,5 κιλό πατάτες
- 2 αυγά
- αλάτι-πιπέρι
- 10 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350γρ.μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κουτ. κανέλα
- 1/2 κουτ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ (πικάντικη)
- 150ml νερό
- Ελαιόλαδο
- 1 κρόκος αυγού (άλειμμα)

- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν εντελώς.
- Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι και τον κιμά να σοταριστούν.
- Μόλις ο κιμάς ξεκινήσει να βγάζει τα υγρά του προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, κανέλα, πάπρικα και την κέτσαπ.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και προσθέτουμε το νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μην έχει υγρά.
- Γυρίζουμε στο μπολ με τις πατάτες και τις λιώνουμε με το μηχάνημα που κάνουμε τον πουρέ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε. Σταδιακά θα ενσωματώσουμε και το αλεύρι.
- Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιών και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας σε αλευρωμένο πάγκο.
- Βάζουμε μια δόση από τη γέμιση μας που έχει κρυώσει και λίγο τριμμένο Μαστέλο.
- Κλείνουμε καλά κάνοντας το μπαλάκι. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Αλειφουμε με λίγο κρόκο και πάμε για ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Τα σερβίρουμε όπως είναι ή αν θέλουμε με κάποιο ντιπ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσουρεκάκια με σοκολάτα από τη food blogger Mrs Olivespoon12.09.2018
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση