ΣΥΝΤΑΓΗ
Γεμιστά πατατοπιτάκια με κιμά και μαστέλο από την food blogger Mrs Olivespoon
Αφράτα, γεμιστά πατατοπιτάκια – η τέλεια ιδέα για να σερβίρετε ως ορεκτικό, στο γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Monopoli Team
30.12.2021
A
A
Υλικά (Για τη ζύμη)
Εκτέλεση
- 1,5 κιλό πατάτες
- 2 αυγά
- αλάτι-πιπέρι
- 10 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350γρ.μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κουτ. κανέλα
- 1/2 κουτ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ (πικάντικη)
- 150ml νερό
- Ελαιόλαδο
- 1 κρόκος αυγού (άλειμμα)

- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν εντελώς.
- Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι και τον κιμά να σοταριστούν.
- Μόλις ο κιμάς ξεκινήσει να βγάζει τα υγρά του προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, κανέλα, πάπρικα και την κέτσαπ.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και προσθέτουμε το νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μην έχει υγρά.
- Γυρίζουμε στο μπολ με τις πατάτες και τις λιώνουμε με το μηχάνημα που κάνουμε τον πουρέ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε. Σταδιακά θα ενσωματώσουμε και το αλεύρι.
- Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιών και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας σε αλευρωμένο πάγκο.
- Βάζουμε μια δόση από τη γέμιση μας που έχει κρυώσει και λίγο τριμμένο Μαστέλο.
- Κλείνουμε καλά κάνοντας το μπαλάκι. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Αλειφουμε με λίγο κρόκο και πάμε για ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Τα σερβίρουμε όπως είναι ή αν θέλουμε με κάποιο ντιπ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσουρεκάκια με σοκολάτα από τη food blogger Mrs Olivespoon12.09.2018
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης