Γεμιστό στεφάνι σφολιάτας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Γευστικό στεφάνι σφολιάτας που άνετα μπορεί να συνοδεύσει ενα μπουκάλι δροσερό κρασί για δύο!
- 14 -18 φύλλα σφολιάτας για κρουασάν
- 200 γρ.κιμά από κοτόπουλο
- 2 κουτ.σούπας πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια
- 1φλ.τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
- 1 δοντάκι σκόρδο
- 6 μεγάλες φέτες μπέικον
- Ελαιόλαδο
- Πάπρικα γλυκιά
- Κάρυ σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
- Παπαρουνόσπορο
- Αστεράκια από χρωματιστές πιπεριές
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από κοτόπουλο με ένα δοντάκι σκόρδο λίγη πάπρικα γλυκιά και λίγο κάρυ σε σκόνη μέχρι να γίνει σπυρωτός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μη μείνει τελείως στεγνός.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Τέλος προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να παραμείνει ο κιμάς στεγνός και σπυρωτός. Όταν είναι έτοιμος βγάζουμε το σκόρδο.
Αφήνουμε τον κιμά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε ένα μπολ μικρού μεγέθους ανάποδα και αρχίζουμε να βάζουμε ακτινωτά τα φύλλα της σφολιάτας φροντίζοντας οι μυτούλες να είναι προς τα κάτω και το φαρδύ μέρος της σφολιάτας να ακουμπά στα μισά του μπολ.
Φροντίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας να καλύπτουν τα μισά του προηγούμενου φύλλου προσπαθώντας να ανεβάσουμε τη ζύμη προς τα πάνω για να χωρέσει η γέμιση.
Στη συνέχεια γύρω γύρω από την σφολιάτα στο μέρος που ακουμπά προς το μπολ απλώνουμε τις φέτες του μπέικον φροντίζοντας η κάθε φέτα μπέικον να ακουμπά στα μισά της προηγούμενης.
Με ένα κουτάλι βάζουμε γύρω γύρω από το μπέικον τη γέμιση από κοτόπουλο και αρχίζουμε να κλείνουμε τα φύλλα προς τα μέσα παίρνοντας κάθε μυτούλα σφολιάτας και την φέρνουμε προς το κέντρο και κλείνοντας προς τα κάτω για να μη βγει έξω η γέμιση.
Αν υπάρχουν κενά ανάμεσα στα φύλλα σφολιάτας και τη γέμιση προσθέτουμε από πάνω φύλλα σφολιάτας έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως η γέμιση.
Όταν κλείσουν όλα τα φύλλα βγάζουμε το μπολ με προσοχή και βάζουμε τη λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.
Αλείφουμε με ένα πινελάκι λίγο αυγό την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Για το ντεκόρ στολίζουμε με αστεράκια από χρωματιστές πιπεριές που έχουμε κόψει με κουπ πατ.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.