ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ
Tα επεισοδιακά Θεοφάνια που ενέπνευσαν τον Θεοδωράκη να μελοποιήσει τη «Ρωμιοσύνη» του Ρίτσου
Ανήμερα των Φώτων πίσω στο μακρινό 1966 η καταστολή και οι οργισμένες διαδηλώσεις αντικατέστησαν την κατάνυξη. Είναι η ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης αφού έφαγε ξύλο από αστυνομικούς γύρισε σπίτι του και μέσα σε λίγες ώρες μελοποίησε τη «Ρωμιοσύνη».

Monopoli Team
06.01.2022
A
A
Ήταν η εποχή που η χώρα όδευε με βήματα γοργά προς τη δικτατορία. Ο Κωνσταντίνος είχε ουσιαστικά εξαναγκάσει σε παραίτηση τον πρόεδρο της Ένωσης Κέντρου Γεώργιο Παπανδρέου που είχε γίνει πρωθυπουργός με το εντυπωσιακό 53%! Αποστασία, Ιουλιανά και ο δρόμος προς την πολιτική ανωμαλία ορθάνοιχτος και αιματοβαμμένος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Γαλλία ως το Μεξικό: Πώς γιορτάζονται τα Θεοφάνια σε διάφορες χώρες του κόσμου12.09.2018
Κάπως έτσι τις πρώτες ημέρες του 1966 ο Παπανδρέου αποφασίζει πως είναι ώρα να κάνει μια πραγματική επίδειξη δύναμης την οποία θα «νιώσει» το Παλάτι. Ανακοινώνει πως θα πάει στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά. Όλοι ξέρουν πως αυτό σημαίνει ότι η θρησκευτική τελετή θα μετατραπεί σε πολιτική συγκέντρωση.
Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
27o ΦΝΘ: Στο «Bugboy» του Λουκά Παλαιοκρασά το φετινό Onassis Film Award
Ο Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου Club
Ο πεθαμένος και η ανάσταση: Η νέα όπερα του Ν. Τζώρτζη πάνω στο πεζογράφημα του Ν. Γ. Πεντζίκη στην Λυρική
H Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Κύτταρο
Joie de Vivre Κυριακές στο Bagatelle Athens: Το brunch όπως πρέπει να είναι
Συραγώ Τσιάρα: «Η Πινακοθήκη δεν λειτουργεί υπό το κράτος του φόβου»
Αστερομάτα: Κυκλοφόρησε το επίσημο videoclip της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision
«Όσα παίρνει ο Άνεμος»: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
AI and ART experience powered by TELEKOM: Η COSMOTE στο 27ο ΦΝΘ με τέχνη, masterclass και τεχνητή νοημοσύνη
Σμιλεμένες Ψυχές στο 27ο ΦΝΘ: Το συγκινητικό αφιέρωμα του Σταύρου Ψυλλάκη στον γιατρό της ελπίδας