ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα σοκολάτας από την food blogger Mrs Olivespoon
Οι τάρτες – είτε αλμυρές, είτε γλυκές – είναι πάντα μία πολύ ωραία επιλογή. Όταν όμως συνδέονται με τη σοκολάτα το αποτέλεσμα δεν γίνεται να μην είναι μοναδικό!

Monopoli Team
22.01.2022
A
A
Υλικά για τη βάση:
Εκτέλεση:
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. αλεύρι λήμνου Σταματέρη κίτρινο
- 1 αυγό
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. κακάο άγλυκο
- 350 γρ. κουβερτούρα
- 320 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- Φυστικοβούτυρο

- Θα αρχίσουμε με τη ζύμη της βάσης μας βάζοντας το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
- Συνεχίζουμε βάζοντας τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τελευταίο το κακάο με το αλεύρι, που τα ενσωματώνουμε σταδιακά.
- Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά.
- Μετά τα 30 λεπτά ανοίγουμε τη ζύμη μας με έναν πλάστη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Κάνουμε με ένα πιρούνι τρύπες και τοποθετούμε στον φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στο μάτι μέχρι να φτάσει να αχνίζει μην βράσει.
- Παράλληλα έχουμε ψιλοκόψει τη κουβερτούρα και αδειάζουμε μέσα τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να μαλακώσει κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε με το βούτυρο και ξανά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη βάση μας που έχει κρυώσει. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε λίγο φυστικοβούτυρο σε διάφορα σημεία της τάρτας μας.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεί και μετά απολαμβάνουμε!
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘρεπτική σαλάτα με καρύδια και γλυκοπατάτα από τη Mrs Olivespoon12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης