ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα σοκολάτας από την food blogger Mrs Olivespoon
Οι τάρτες – είτε αλμυρές, είτε γλυκές – είναι πάντα μία πολύ ωραία επιλογή. Όταν όμως συνδέονται με τη σοκολάτα το αποτέλεσμα δεν γίνεται να μην είναι μοναδικό!

Monopoli Team
22.01.2022
Υλικά για τη βάση:
Εκτέλεση:
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. αλεύρι λήμνου Σταματέρη κίτρινο
- 1 αυγό
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. κακάο άγλυκο
- 350 γρ. κουβερτούρα
- 320 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- Φυστικοβούτυρο

- Θα αρχίσουμε με τη ζύμη της βάσης μας βάζοντας το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
- Συνεχίζουμε βάζοντας τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τελευταίο το κακάο με το αλεύρι, που τα ενσωματώνουμε σταδιακά.
- Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά.
- Μετά τα 30 λεπτά ανοίγουμε τη ζύμη μας με έναν πλάστη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Κάνουμε με ένα πιρούνι τρύπες και τοποθετούμε στον φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στο μάτι μέχρι να φτάσει να αχνίζει μην βράσει.
- Παράλληλα έχουμε ψιλοκόψει τη κουβερτούρα και αδειάζουμε μέσα τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να μαλακώσει κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε με το βούτυρο και ξανά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη βάση μας που έχει κρυώσει. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε λίγο φυστικοβούτυρο σε διάφορα σημεία της τάρτας μας.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεί και μετά απολαμβάνουμε!
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘρεπτική σαλάτα με καρύδια και γλυκοπατάτα από τη Mrs Olivespoon12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση