ΣΥΝΤΑΓΗ
Τυροπιτάκια κουρού από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Τα πιο εύκολα και γευστικά τυροπιτάκια κουρού!

Monopoli Team
23.01.2022
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 20 γρ. ζάχαρη λευκή
- 200 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 200 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 15 ml ξίδι λευκό
- 8 γρ. αλάτι
- 100 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
- 1 αβγό
- 1 κρόκο αυγού
- Μαύρο και λευκό σουσάμι

- Βάζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι και το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του μπολ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε στη συνέχεια την ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας και κόβουμε ζυμάρι στο μέγεθος ενός μικρού αυγού.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε στρογγυλό πιτάκι με το χέρι (δεν χρειάζεται πλάστης) και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε γέμιση και την τοποθετούμε στο μισό πιτάκι, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες του μισοφέγγαρου με ένα πιρούνι να κλείσουν καλά.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα τυροπιτάκια κουρού το ένα δίπλα στο άλλο όχι πολύ κοντά.
- Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια από τα τυροπιτάκια και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓεμιστό στεφάνι σφολιάτας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης