MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τυροπιτάκια κουρού από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

Τα πιο εύκολα και γευστικά τυροπιτάκια κουρού!

Monopoli Team

Υλικά:
  • 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 20 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 200 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 15 ml ξίδι λευκό
  • 8 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό

Για την επικάλυψη:
  • 1 κρόκο αυγού
  • Μαύρο και λευκό σουσάμι

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι και το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του μπολ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε στη συνέχεια την ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας και κόβουμε ζυμάρι στο μέγεθος ενός μικρού αυγού.
  • Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε στρογγυλό πιτάκι με το χέρι (δεν χρειάζεται πλάστης) και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε γέμιση και την τοποθετούμε στο μισό πιτάκι, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες του μισοφέγγαρου με ένα πιρούνι να κλείσουν καλά.
  • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα τυροπιτάκια  κουρού το ένα δίπλα στο άλλο όχι πολύ κοντά.
  • Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια από τα τυροπιτάκια και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓεμιστό στεφάνι σφολιάτας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές