Μοσχάρι σούπα με λαχανικά από τη Νικόλ Μαρίνου
Μια νόστιμη μοσχαρόσουπα που θυμίζει τη μαγειρική της μαμάς και είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα.
- 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι σέλινο μόνο τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ.τσ. πεπονάκι(ζυμαρικό)
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 στήμονες από κρόκο Κοζάνης
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χυμό λεμονιού
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει ελαφρά περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας,προσθέτουμε τη δάφνη και λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και όταν ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μια ώρα. Μετά από μια ώρα προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τον κρόκο Κοζάνης και λίγο αλάτι. Βράζουμε για άλλη μισή ώρα. Τα τελευταία δέκα λεπτά προσθέτουμε το πεπονάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ζυμαρικό. Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε την κρεατόσουπα με μπόλικο χυμό λεμονιού.