ΣΥΝΤΑΓΗ
Βελουτέ σούπα κολοκύθας με γαρίδες από το food blog Xenias foodstories
Αυτή η συνταγή για βελουτέ σούπα κολοκύθας με γαρίδες μαριναρισμένες σε γλυκόξινο chutney ρόδι και καρότο θα σας καταπλήξει με τη γεύση της.

Monopoli Team
24.01.2022
A
A
Υλικά:
Για τη σούπα:
- 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
- 4 μεσαία καρότα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Για τις γαρίδες:
- 12-15 φρέσκες η κατεψυγμένες γαρίδες
- 5 κ.σ. chutney ρόδι-καρότο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- 4 κ.γλ. chutney ρόδι – καρότο
- Λίγες κουταλιές κρέμα γάλακτος
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Μαυροκούκι

Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας μαρινάροντας τις γαρίδες, αφού τις καθαρίσουμε, με το chutney και το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τις ψήσουμε.
- Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά και σε μια κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο.
- Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το γάλα και τόσο ζωμό, μέχρι να σκεπαστούν εντελώς όλα τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν τα λαχανικά μας περίπου 35 λεπτά.
- Θα πρέπει να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα από τα υγρά στη κατσαρόλα.
- Εάν δεν έχει συμβεί αυτό τότε κρατάμε λίγο από το ζωμό αυτό στην άκρη.
- Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και ανάλογα πόσο παχύρευστη θέλουμε τη σούπα προσθέτουμε λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε λίγο πριν.
- Κρατάμε ζεστή τη σούπα στην κατσαρόλα μέχρι να τη σερβίρουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Θα χρειαστεί μόνο 2 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά του γλυκού από το chutney, λίγο μαυροκούκι και φυσικά τις γαρίδες.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog Xenias foodstories εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάβλοβα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης